- Reklama -

Chci vyhrát Stanley Cup a s Flyers mám šanci, říká Travis Konecny

- Reklama -

V dresu Philadelphie dosud odehrál tři kompletní sezony. A další určitě přidá. V září se totiž útočník Travis Konecny dohodl s Letci na nové šestileté smlouvě s roční gáží ve výši 5, 5milionu dolarů.



V uplynulé sezóně nasázel podruhé za sebou čtyřiadvacet branek, k tomu přidal pětadvacet asistencí. Ziskem 49 bodů si vytvořil dosavadní osobní maximum.
Fanshop týmu
Dnes večer vyjede na led pražské O2 Areny a odehraje ostrý zápas NHL v zemi svých předků. Po pátečním rozbruslení nám Travis poskytl exkluzivní rozhovor.
Jak se těšíte?
Cítím se dobře. Je vzrušující, že tu můžeme být a zahájit dnes sezónu. Už aby to vypuklo.
Jste v Praze už několik dnů. Užili jste si kromě myšlenek na hokej i nějakou zábavu?
Jasně, měli jsme i nějaké volno. Prohlédli jsme si město, užili nějakou legraci. Ale uvědomujeme si, že jsme tu hlavně kvůli práci.
Jakub Voráček je jedním z lídrů týmu. Jaký byl tento týden hostitel?
Jake je bezpochyby jedním z našich lídrů a je na něm vidět, jak je z dnešního zápasu nadšený. Ukázal nám město a celou dobu si to užívá, že nás tu může mít. Tenhle zápas si rozhodně zaslouží.
Projevila se už nějak výrazně změna na trenérském postu?
Oba trenéři, současný i ten předchozí, mají odlišný styl, ale AV je zatím super. Hodně nám to usnadňuje. Očekává od nás, že budeme makat naplno, ale dává nám najevo, že každý z nás je důležitou součástí týmu, a to je super.
Co očekáváte od dnešního duelu?
Bude to určitě tvrdá dřina. Snad se nám bude dařit a uplatníme to, co jsme dosud nacvičovali. Doufáme v ten nejlepší možný výsledek.
Gratuluji Vám k novému kontraktu. Bylo to snadné rozhodnutí?
Stoprocentně. Chtěl jsem zůstat Letcem na co nejdelší možnou dobu. Flyers jsou skvělá organizace. V hlavě to mám nastaveno tak, že chci vyhrát Stanley Cup. Jsem přesvědčen o tom, že tady mám tu nejlepší šanci toho dosáhnout.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -