- Reklama -

Chicago bude po deseti letech bez playoff. Trenér Quenneville vzhlíží k vzestupu Avalanche

- Reklama -

Poprvé od roku 2008 se mužstvo Chicaga nepodívá do bojů o Stanley Cup.
Po úterní porážce s Coloradem pohasly i teoretické naděje na postup Jestřábů do vyřazovací části sezóny. Právě letošní úspěch Avalanche si bere za příklad trenér Joel Quenneville a z aktuálního neúspěchu nepanikaří.
„Tým, proti kterému jsme dnes hráli, je dobrým příkladem, jak daleko můžete být a jak rychle můžete získat pocit a status vítěze,“ prohlásil trenér Chicaga po utkání s Coloradem.
„Věci se mohou vyvíjet dobře od gólmanů, přes speciální formace, až k nejlepším hráčům,“ věří zkušený kouč.
Loni touto dobou patřili Avalanche k nejhorším týmům v lize a sezónu 2016/17 zakončili jako nejhorší celek od doby, kdy byly zavedeny samostatné nájezdy. Nyní drží Avs postupovou pozici do playoff a konec základní části mohou zakončit na třetím místě v Centrální divizi.
Situace Chicaga v této sezóně nevypadá tak hrozně, jako ta, v níž se nacházelo Colorado v minulém roce. Blackhawks mají jádro sestavy tvořené z vítězů Stanley Cupu. Mezi tyto hráče se počítá i brankář Corey Crawford, jenž v době před svým zraněním, které ho vyřadilo ze hry po většinu této sezóny, předváděl nejlepší výkony své kariéry.
„Vždycky občas budete prožívat roky, v nichž se objeví nějaká zranění,“ uvědomuje si Quenneville. „Některé věci jsou proti vám a musíte najít cestu jak je překonat a vrátit se na správný směr. Tento rok se nám to nepodařilo,“ uzavírá hlavní trenér Blackhawks.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -