- Reklama -

Chicago dodá na Světový pohár hned devět hokejistů

- Reklama -

fb-chicagoDalo se předpokládat, že Patrick Kane nebude chybět v nominaci Spojených států amerických na Světový pohár 2016, kanonýr Chicaga se o tom stejně chtěl přesvědčit na vlastní oči. Těsně před středečním utkáním s Detroitem, kde poté přispěl brankou a dvěma nahrávkami k výhře Jestřábů 5:2, se tedy podíval na telefon.
„Myslím, že to bylo před sedmou hodinou, protahoval jsem a řekl jsem si, že omrknu mobil. Byl jsem nadšený,“ přiznal Kane radost nad nominací.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kane má přitom s reprezentací USA bohaté zkušenosti. Dvakrát hrál na olympiádě, startoval také na mistrovství světa, včetně toho juniorského. World Cup pro něj bude něco nového, takže se na atmosféru v Air Canada Centeru v polovině září těší.
„Bude to jeden z těch turnajů, kde by se mohl hrát nejlepší hokej vůbec,“ řekl Kane. „Je třeba zvážit, že chlapi budou mít za sebou pár měsíců volna, přijdou, za týden se připraví na turnaj a po ledě by měli po letním odpočinku létat. Jsem tedy velmi poctěn, že si tam za Spojené státy zahraju.“
Chicago dodalo na soupisky týmů pro Světový pohár hned devět hráčů. Jonathan Toews a Duncan Keith posílí Kanadu, poprvé se v dresu s javorovým listem objeví také brankář Corey Crawford. Útočníci Artěm Anisimov a Artěmij Panarin nastoupí za Rusko, Marián Hossa bude hrát za tým Evropy, obránce Nicklas Hjalmarsson za Švédsko a útočník Teuvo Teravainen za Finsko.
„Je to ještě dlouhá cesta,“ řekl k vyhlídkám na turnaj Jonathan Toews, jenž má doma už zlaté medaile z olympiády 2010 ve Vancouveru a 2014 v Soči. „Je vzrušující na to myslet, ale myslím, že máme teď před sebou důležitou část sezóny. Naše soustředění se nyní musí upírat na play off, nicméně myslím, že jak se tam sejdeme, bude to bezvadná zkušenost.“
Dokonce i trenérský štáb Chicaga vysílá na turnaj své lidi. Na lavičce Kanady bude stát jako asistent trenéra Joel Quenneville. „Jsem poctěn a privilegován, těším se,“ řekl kouč Blackhawks. „Když se podíváte na sestavy, jsou tam opravdu dobré týmy, bude to skvělý hokej.“
Zvlášť velkým osobním úspěchem je nominace pro Coreyho Crawforda, který má s Chicagem Stanley Cupy z let 2013 a 2015, vyhrál Jennings Trophy pro brankáře s nejnižším počtem obdržených branek, ale na reprezentačních akcích byl staviteli kanadského týmu zatím přehlížen.
„Když jsem byl mladší, o Vánocích jsem se vždycky díval na juniorské šampionáty. S bráchou a bratranci jsme se dívali i na olympiády nebo mistrovství světa. Tohle jsou turnaje, na kterých člověk vyrostl. Je to elitní parta a nominací jsem poctěn“ neskrýval radost brankář Hawks.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -