- Reklama -

Chicago hazardovalo s náskokem. Výhru nakonec vystřelil nováček Teravainen

- Reklama -

Skvělá první třetina, špatná druhá. Nakonec ale konec dobrý, všechno dobré. Chicago uhrálo první domácí zápas proti Minnesotě po výsledku 4:3, když rozhodující gól vstřelil dvacetiletý finský nováček. Teuvo Teravainen zaznamenal vítězný gól minutu před koncem druhé třetiny, šlo o jeho vůbec první životní trefu ve vyřazovací části NHL.
Teravainen přitom nehrál od druhého utkání série s Nashvillem. Proti Minnesotě si tedy připsal svůj teprve druhý start v letošním play off. Dalekonosnou střelou od levého mantinelu trochu nachytal brankáře Wild, Devana Dubnyka, který na ni prostě nedokázal zareagovat.
„Nemyslím, že to byla moje nejlepší střela, ale někdy to prostě vyjde,“ smál se mladý Fin.


Bude vás zajímat:


Blackhawks se přitom o výsledek vůbec nemuseli strachovat. Stačilo si lépe ohlídat třígólové vedení z první herní části. Skóre otevíral už ve 2. minutě Brandon Saad, po něm se zapsali mezi střelce ještě Patrick Kane, který zúročil skvělou práci Brada Richardse, a Marcus Kruger, jehož nechala obrana Wild před vlastním brankářem trestuhodně volného.
V prostřední třetině ovšem hosté sešlápli plynový pedál a domácí se začali o výsledek strachovat. Nejprve po pěkné přihrávce mezi kruhy od Vaneka snížil Jason Zuckera, pak se trefil Zach Parise v přesilovce a v okamžiku, kdy z druhé třetiny neuběhla ještě ani polovina, srovnal po vyjetí zpoza branky Mikael Grandlund.
„Pokud se podíváme na druhou třetinu, dá se říct, že úplně obrátili zápas,“ přiznal domácí bek Hjalmarsson. „Dařilo se jim úplně všechno, vypadalo to jako utkání, které nám uteče mezi prsty, ale pak dal důležitý gól na konci třetiny Teravainen a my se vrátili do sedla a ve třetí třetině už jsme zase odváděli dobrou práci.“
Dubnyk, který měl v zápase 31 zákroků, přiznal, že Teravainenovu střelu uviděl, až když bylo pozdě. „Nezachytil jsem ji, dokud nebyla tak metr ode mě,“ přiznal brankář Wild. „Bylo to jako blesk, a proto jsem promáchl a puk minul. Jak to jelo po mantinelu, neviděl jsem, kdy mu puk vůbec odcházel z hole, ale to je moje práce. Moje práce je mít o puku pořád přehled.“
„Tady jsem to nedokázal, což se mi nevyplatilo. Samozřejmě to mrzí, když tak tvrdě pracujete, abyste se dostali zpátky do zápasu. Byla to jedna akce… Já se teď musím ujistit, že se to znovu nestane,“ slíbil Dubnyk.

Teravainenova trefa byla jediným gólem poslední půl hodiny zápasu. Blackhawks tak udrželi domácí dominanci nad Minnesotou, v United Centeru se jim totiž na Divochy hodně daří. V domácí hale nad nimi vyhráli sedm poslední vzájemných utkání v play off.
Chicago také potvrdilo, že je velmi psychicky silné. Když už vede po dvou třetinách, zápasy neztrácí. Při vedení po čtyřiceti minutách má bilanci v základní části 25 utkání – 25 výher, v play off takto udrželo vedení po dvou třetinách až do konce podruhé ze dvou pokusů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -