- Reklama -

Chicago jde dál, mezi Washingtonem a Islanders se rozhodne v pondělí

- Reklama -

Jestřábi si zahrají ve druhém kole play off. O svém postupu rozhodli včerejším vítězstvím 4:3 nad Nashvillem v zápase, o kterém se ještě dlouhou bude hovořit. Šest branek padlo během úvodní třetiny, rozhodující z hole Duncana Keitha necelé čtyři minuty před sirénou.
Hrdinou úvodních okamžiků byl hostující James Neal. Ve druhé minutě elegantně projel obranným pásmem Predátorů a zakončil bekhendovou střelou k tyči, o sedm minut později potrestal Timmonenovo vyloučení. Patrick Sharp sice po chvíli korigoval stav, jenže hned po rozehrávce ve středním pásmu vrátil Nashvillu dvoubrankový náskok Matt Cullen.
Speciální formace Blackhawks ale také odvedla dobrou práci, shodou okolností to bylo při Nealově pobytu na lavici hanby. Zakončoval Jonathan Toews. Těsně před přestávkou se navíc prosadila i druhá chicagská hvězda Patrick Kane, takže po návratu ze šaten se začínalo „od nuly“.
Nerozhodný výsledek vydržel dalších sedmatřicet minut, než prosvištěla až za Rinneho záda tvrdá Keithova střela. Kapitán Toews, který si připsal asistenci, je momentálně novým lídrem statistik play off. Chicago se v dalším kole střetne s vítězem duelu St. Louis vs Minnesota.


Hrálo se na jiných stadiónech:


V sérii mezi Washingtonem a NY Islanders si na postupujícího budeme muset počkat do sedmého zápasu. Šestý se odehrál na Long Islandu a pro Ostrovany to možná bylo poslední vystoupení v Nassau Coliseum, po prázdninách se stěhují do Brooklynu. Pokud se s dlouholetým působištěm opravdu loučili, provedli to stylově, vítězstvím 3:1.
Režisérské křeslo obsadil ten nejpovolanější, kapitán John Tavares. V sedmé minutě překonal Holtbyho z prostoru mezi kruhy, v 51. minutě měl lví podíl na klíčovém gólu Nikolaje Kuljomina. Skóre uzavřel při soupeřově power play Cal Clutterbuck.
Defenzíva Ostrovanů oslabená o tři stabilní členy (Hamonic, Višňovský, de Haan) povolila Capitals skórovat pouze jednou. V posledních sekundách úvodního dějství nestačil Jaroslav Halák na přesilovkovou střelu Johna Carlsona. Na slovenského gólmana mířilo celkem 39 puků.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -