- Reklama -

Chicago je prvním semifinalistou Stanley Cupu. Radost Hawks z postupu kalí zranění Rozsívala

- Reklama -

NHL už zná prvního postupujícího z druhého kola play off. Je jím Chicago, které ke dvěma domácím výhrám přidalo dva úspěchy i na ledě Minnesoty a popáté v posledních sedmi letech si zahraje o pohár Clarence S. Campbell Conference. V letech 2010 a 2013 ho Hawks dokázali vyhrát.
„Chtějí být úspěšní, chtějí najít cestu k vítězství a stát se šampióny,“ pochválil odhodlání svých svěřenců kouč Chicaga Joel Quenneville.
Ve finále Západní konference se Černí jestřábi utkají s lepším z duelu mezi Anaheimem a Calgary. Kalifornští Kačeři vedou v sérii 2:1. Oba soupeře tak čekají ještě minimálně dva zápasy. Ten další je na programu dnes v calgarské aréně Scotiabank Saddledome.
„Naše mužstvo zdobí velký charakter a máme hodně kvalitních hráčů,“ sdělil obránce Hawks Duncan Keith. „Už samotný postup do finále konference je velký úspěch, ale mezi námi není nikdo, kdo by se s tím spokojil. Jsme z toho nadšení a bereme to jako dobrou příležitost něco dokázat. Bude to pro nás výzva.“


Bude vás zajímat:


Černí jestřábi učinili poslední krok k postupu ve čtvrtek, když ve čtvrtém duelu porazili Wild 4:3. Domácí sice byli střelecky aktivnější, ale většinu jejich šancí zlikvidoval pozorný Corey Crawford. Kanadský brankář si připsal 34 bezchybných zákroků a znovu byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
Crawford byl svému týmu v sérii s Minnesotou skutečně velkou oporou. Divoši vyprodukovali 131 střel, ale jen sedm z nich dokázali nasměrovat za záda třicetiletého rodáka z Montrealu.
Domácí byli včera střelecky aktivnější, přesto celý zápas tahali za kratší konec provazu. V polovině první třetiny překonal Devana Dubnyka Brent Seabrook a do dvoubrankového trháku poslal Hawks Andrew Shaw, který v úvodu druhé části potrestal vyloučení Niederreitera. Teprve potom se dostali ke slovu také Wild, ve 27. minutě překonal Crawforda Erik Haula.
V závěrečné části se nejprve prosadil Patrick Kane a v čase 56:53 poslal Chicago do tříbrankového trháku Marián Hossa. Slovenský forvard skóroval při vlastním oslabení do prázdné branky Wild.
Přesilovka Minnesoty umocněná hrou bez gólmana pak ale opět pokračovala a o 49 sekund později se mířil přesně Jason Pominville. Necelých 87 sekund před koncem základní hrací doby při hře v šesti proti pěti vykřesal jiskřičku naděje švýcarský křídelním Nino Niederreiter, ale vyrovnat se již Divochům nepodařilo.
„Odehráli jsme skvělé play off. Bohužel to nedopadlo tak, jak jsme si představovali, ale byli to vyrovnané zápasy. Rozdíl byl v tom, že jejich střelci dali gól, když to potřebovali. Mně se to nepovedlo,“ sypal si popel na hlavu útočník Minnesoty Thomas Vanek.
„Závěr byl trochu hektický, ale my jsme zachovali klid a udělali jsme, co jsme měli,“ sdělil novinářům chicagský křídelník Patrick Sharp.
Do třetice všeho dobrého. Toto často připomínané lidové pořekadlo může trenér Minnesoty Mike Yeo po letošní sezóně považovat opravdu jen za planou naději. Potřetí za sebou dovedl Wild do play off, ale Chicago bylo ve všech případech jednoznačně nad síly jeho svěřenců.
Divoši vyhráli v těchto sérii s Chicagem jen tři z patnácti utkání. „Vůbec z toho nemáme dobrý pocit. Měli jsme letos hodně kvalitní tým, přesto jsme nedokázali vyhrát ani jeden zápas,“ mrzelo Devana Dubnyka.
Radost z postupu kalí Černým jestřábům ztráta obránce Michala Rozsívala, jenž odstoupil v průběhu druhé třetiny kvůli poranění levé nohy (zřejmě se jedná o problémy s kotníkem). „Je to těžká ztráta. Vůbec to nevypadá dobře,“ komentoval zdravotní stav šestatřicetiletého Čecha kouč Joel Quenneville.
Zranění Michala Rozsívala

Foto: Icon Sportswire
Sestřih z utkání:

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -