- Reklama -

Chicago pilo z kalichu hořkosti až do dna, s play off se loučí po čtyřech zápasech

- Reklama -

Velkým překvapením skončila série play off mezi Nashvillem a Chicagem. Favorit nedokázal vyhrát ani jedno utkání a pakuje se z vyřazovacích bojů po čtyřech prohraných zápasech. Predators zvládli také poslední duel 4:1 a nedali zkušenějšímu soupeři žádnou šanci na obrat.
„Je to dost tvrdé ztratit sérii takhle rychle,“ mrzelo Jonathana Toewse, jenž vstřelil jediný gól Blackhawks čtvrtečního zápasu a přerušil tím osobní sérii dvanácti zápasů v play off bez gólu. „Je to úplně jiný příběh, když prohrajete čtyři zápasy a vypadnete, jak se to stalo nám. Máme v kabině dost zkušených chlapů. Ten pocit vypadnutí s potenciálem, který jsme měli, je o to horší.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vypadnutí je o to větším překvapením, že Chicago prošlo základní částí skvěle. Se 109 bylo nejlepším týmem Západní konference. Stalo se tak teprve třetím týmem historie National Hockey League, který po vítězství v konferenci vypadl hned v prvním kole. Prvním byl v roce 1981 Montreal a druhým v roce 1993 také Chicago.
„Největší zklamání napříč kabinou,“ řekl trenér Joel Quenneville. „Nebojovali jsme na úrovni, na které bylo potřeba. Jako trenér si to beru osobně, svou práci jsme nezvládli.“
Nashville soupeře zaskočil v mnoha oblastech. Výborně chytal Pekka Rinne. Predátoři byli také rychlí, výborně ovládali kotouč, skvěle hlídali střední pásmo, přes které nedovolovali Jestřábům vnikat do jejich obranné třetiny. Chicago vstřelilo v celé sérii pouhé tři branky. V základní části přitom šest hráčů Blackhawks nastřílelo aspoň 21 gólů, nováček Ryan Hartman jich dal 19.
„Měli jsme dobrou základní část. Možná jsme vyhráli několik vyrovnaných zápasů, které nám daly pocit, že jsme lepší, než doopravdy jsme,“ řekl Patrik Kane. „Se třemi góly ve čtyřech zápasech nemáte šanci vítězit.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V prvním utkání prohráli Blackhawks v domácím United Centeru 0:1, přestože měli ve třetí třetině drtivý tlak. Druhý duel prohráli dokonce 0:5. Ve třetím sice vedli na ledě Nashvillu 2:0, nakonec ale prohráli 2:3. Čtvrtý zápas nepřinesl bohužel nic nového, byli to znovu Predátoři, kteří většinu času kontrolovali hru.
Chicago sice přestřílelo domácí 31:26, ale Predators dali v závěrečné třetině tři góly z šesti střel a bylo rozhodnuto. Hlavní hnací silou vítězů byla útočná řada Viktor Arvidsson, Filip Forsberg a Ryan Johansen, která se složila na pět branek a čtrnáct kanadských bodů.
Pro Chicago je zklamání o to větší, že vypadlo v prvním kole druhý rok za sebou. Loni nestačili Jestřábi na úvod play off na St. Louis (3:4). Rozlišit letošní a loňské zklamání se pokusil Jonathan Toews.
„Je to úplně jiné,“ řekl kapitán poražených. „Dosáhli jsme všech svých cílů, včetně výhody domácího prostředí na úvod série, pak jsme ale z téhle výhody nedokázali nic vytěžit. Nenašli jsme cestu jak využít všechen svůj potenciál. Nepřiblížili jsme se tomu. Je to mnohem věší zklamání než vypadnout v sedmém zápase. Proto je to jiné.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -