- Reklama -

Chicago podruhé vyměnilo Versteega, aby mělo na Krügera

- Reklama -

Kris Versteeg už to asi bere jako téměř samozřejmou věc. Jakmile získá s Chicagem mistrovský titul, klub ho kvůli složité finanční situaci vymění jinam. Před pěti roky se uznávaný útočník takhle stěhoval do Toronta, tentokrát míří do Caroliny. Jestřábi spolu s ním poslali Hurikánům dalšího forvarda Joakima Nordströma a třetí volbu v draftu 2017, výměnou získali práva na mladé zadáky Dennise Robertsona a Jakea Massieho a právo pátého výběru ve stejném draftu.
„Kris je zkušený útočník, který s Blackhawks vyhrál dva Stanley Cupy a může se stát jedním z vůdců naší kabiny,“ pochvaluje si novou akvizici generální manažer Canes Ron Francis. „Joakim je spolehlivý hráč pro obě strany kluziště, který vypomůže při oslabeních. Poskytne nám to více možností vepředu pro tuhle sezónu a také deset výběrů v prvních třech kolech příštích dvou draftů.“
Versteeg, který v NHL odehrál 473 zápasů s bilancí 116+159, má ještě na příští sezónu smlouvu za 4,7 mil. dolarů. Část z ní ale hradí ještě jeho bývalý zaměstnavatel z Floridy, takže do platového stropu se bude Carolině započítávat jen 2,2 miliónu. Nordströmův kontrakt je dvoucestný a zní na 605 tisíc dolarů.

Základním tématem celé transakce však bylo, aby ušetřili Blackhawks. Ti hned po vyjasnění své situace nabídli roční smlouvu za 1,5 miliónu dolarů svému chráněnému volnému hráči Marcusi Krügerovi. Švédský útočník jim i tak vyšel vstříc a požadoval pouze o sto tisíc víc než loni, přestože si za své defenzivní výkony při oslabeních a na postu vedoucího čtvrté formace určitě zasloužil víc.
Kdo jsou nové tváře v širším kádru Jestřábů? Robertsona draftovalo v roce 2011 Toronto, na Nový rok 2014 ho poslalo do Raleigh. O pár měsíců později se kapitán celku Brown University po skončení vysokoškolských studií objevil na farmě Hurikánů, kde působil v minulé sezóně. Massie je šestou volbou Caroliny z letošního roku, tuto sezónu stráví v týmu Omaha Lancers v USHL.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -