- Reklama -

Chicago pokleslo v kolenou, musí se obejít bez Keitha

- Reklama -

Za deset roků, co působí v NHL, nevynechal Duncan Keith nikdy víc než osm utkání za sezónu. Když se to před čtyřmi lety stalo, pět z jeho absencí padalo na vrub suspendaci. Teď budou muset Jestřábi bez jednoho ze základních stavebních kamenů svého kádru odehrát minimálně dvanáct zápasů, zřejmě však ještě víc. Zkušený zadák dnes absolvoval operaci menisku pravého kolena, po které ho čeká čtyř- až šestitýdenní pauza.
„Duncan je trochu zvláštní, pokud jde o metabolismus a kondici. Mám pocit, že čím víc hraje, tím je efektivnější,“ kroutil nad výdrží svého svěřence před pěti měsíci během konferenčního finále hlavou trenér Blackhawks Joel Quenneville.
Letošní držitel Conn Smythe Trophy strávil během vyřazovacích bojů na ledě v průměru přes 31 minut za zápas. V nově rozehraném ročníku činí Keithův obvyklý ice-time kolem 24 minut. V sobotním střetnutí s Columbusem se vyšplhal na 25:34, vzhledem k hráčově houževnatosti to ale nemusí nic vypovídat o tom, jak aktuální byly jeho zdravotní problémy.
Z původně zamýšlené skupiny mužů do zadních řad nemohlo Chicago zatím využít služeb Michala Rozsívala, který bude ještě asi dva týdny léčit zraněný kotník. Po Keithově vypadnutí ze sestavy zůstali mezi elitní šesticí dva nezkušení mladíci Trevor van Riemsdyk a Viktor Svedberg, takže je možné, že vedení klubu se poohlédne po posilách. Jako alternativa se nabízí podpis smlouvy s některým z veteránů, které Blackhawks zkoušeli v přípravném kempu – Janem Hejdou či Lubomírem Višňovským.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -