- Reklama -

Chicago porazilo Pittsburgh. Kane vstřelil druhý hattrick ve třech zápasech

- Reklama -

Zdá se, že útočník Patrick Kane, obhájce Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezony, touží svůj triumf zopakovat a pomalu nahání vedoucího Connora McDavida. Osmadvacetiletý Američan zaznamenal po zápase s Arizonou hattrick i proti Pittsburghu a v posledních třech duelech si připsal osm bodů. Výrazně tak pomohl k triumfu 4:1 nad Tučňáky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kane se stal prvním hráčem Černých Jestřábů od roku 1990, který vstřelil dva hattricky ve třech utkáních. Naposledy se stejný zápis v jejich dresu povedl Brianu Noonanovi 27. a 29. prosince toho roku.
„Občas se hráči utrhnou. Nemyslím si, že jsem dnes odehrál nejlepší zápas, ale zase dostanete šance a najdete způsob, jak skórovat,“ prohlásil Kane, jenž se momentálně nachází na druhém místě kanadského bodování s 68 body. Na prvního McDavida mu scházejí čtyři body.
Jednička draftu 2007 si z loňského předávání cen kromě Art Ross Trophy odnesla i Ted Lindsay Award pro nejužitečnějšího hráče pro svůj tým, o níž rozhodují hráči, a Hart Trophy (obdoba Ted Lindsay Award; o jejím vítězi rozhoduje Asociace profesionálních hokejových novinářů).
Na dvou gólech Kanea se asistencemi podílel jedenadvacetiletý nováček Nick Schmaltz, kterého si zástupci Blackhawks vybrali v prvním kole draftu 2014 z dvacátého místa. Schmaltz v 44 zápasech nasbíral 19 bodů (6+13).
„V posledních čtyřech utkáních pozvedl svou hru na novou úroveň. Dneska byl opět klíčovým prvkem. Je skvělé vidět ho takto hrát,“ pochvaluje si trenér Chicaga Joel Quenneville.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Výstavní kousek se proti Pens povedl Richardu Pánikovi. Slovenský útočník u mantinelu ukořistil puk, najel si mezi kruhy, suverénně obehrál Malkina a přesnou střelou prostřelil Fleuryho.
„Až později jsem zjistil, že jsem udělal kličku Malkinovi. Viděl jsem pittsburgského hráče a nevěděl jsem, o koho se jedná. Chtěl jsem ho jen obehrát,“ líčí svou akci Pánik.
„Předvedl velkou parádu. Bylo to úžasná akce. Nechceme, aby hráči tímto stylem v útočném pásmu hráli, ale načasoval si to. Něco podobného předvedl i na tréninku. V zápase je těžké něco takového předvést. Nepobízíme k tomu. Pánik má sebevědomí,“ uzavírá Quenneville.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -