- Reklama -

Chicago s Buffalem si vyměnili mladé Skandinávce

- Reklama -

Fanda NHLChicago upeklo výměnu s Buffalem Sabres. Blackhawks se vzdali finského obránce Henriho Jokiharjua, aby získali útočníka Sabres Alexandera Nylandera. Jokiharju se stal letos juniorským mistrem světa, mladší bratr torontského Williama Nylandera na velký týmový úspěch zatím čeká.
Dvacetiletého zadáka Jokiharjua si vybralo Chicago v prvním kole draftu 2017. Letos si připsal premiérové starty v NHL i nižší AHL. Za Blackhawks odehrál 38 utkání a připsal si 12 asistencí. V AHL oblékal dres Rockford Ice Hogs a v 30 zápasech pobral 17 bodů. Na šampionátu dvacetiletých byl ústřední postavou vítězného finského mužstva, v sedmi zápasech nasbíral pět bodů a byl asistentem kapitána. Za finskou reprezentaci nastoupil i na mistrovství světa v Bratislavě, odkud si taktéž přivezl domů zlato.
Alexander Nylander pochází ze známé hokejové rodiny. Zatím ale na svůj průlom teprve čeká. Starty v nejprestižnější hokejové lize světa zatím sbírá jen velmi nesměle. V uplynulé sezoně nastoupil do 12 zápasů, převážnou část ročníku strávil na farmě v Rochesteru.


 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -