- Reklama -

Chicago se zbavilo Hossova přízraku. V megatrejdu s Arizonou figuruje sedm hráčů

- Reklama -

Fanda NHL
Arizona získala práva na slovenského útočníka Mariána Hossu. Ten měl navzdory ukončené kariéře stále platný kontrakt s Chicagem a ve čtvrtek se stal součástí rozsáhlé výměny mezi oběma kluby.
Devětatřicetiletý křídelník vynechal vinou kožního onemocnění celou uplynulou sezónu a v květnu deníku Nový Čas sdělil, že se kvůli zdravotním problémům do NHL už nevrátí.
„Mám smlouvu s Chicagem na další tři roky, ale musím brát ohled na své zdraví. Mé tělo říká, že návrat není možný,“ citoval na jaře Hossu i portál nhl.com.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


Spolu s rodákem ze Staré Ľubovně putuje ke Coyotes forvard Vinnie Hinostroza, obránce Jordan Oesterle a volba ve třetím kole draftu 2019. Opačným směrem míří útočníci Marcus Krüger, MacKenzie Entwhistle, Jordan Maletta, bek Andrew Campbell a výběr v pátém kole draftu 2019.


Blackhawks se tímto tahem zbavili Hossovy smlouvy, která zatěžovala prostor pod platovým stropem částkou 5,275 mil. dolarů. Jeden z nejvýraznějších Slováků v historii NHL podepsal svůj dvanáctiletý kontrakt na 63,3 miliónů v roce 2009.
Jelikož ale není schopný hrát, bude stát Arizonu pouze 200 tis. dolarů ročně.

- Reklama -
Svůj poslední duel Hossa odehrál na jaře 2017. Celkem naskočil v NHL do 1309 duelů s bilancí 525 gólů a 609 asistencí, v play-off přidal 149 bodů (52+97) v 205 soubojích.

Další významnou postavou výměny je osmadvacetiletý Marcus Krüger, který získal s Jestřáby v letech 2013 a 2015 Stanley Cup. Minulou sezónu strávil v Carolině, kde se herně trápil, a z níž byl v květnu vytrejdován. Nyní se vrací tam, kde to moc dobře zná.
Titulní foto: Sarah A. / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -