- Reklama -

Chicago už klepe na brány konferenčních finále. Ducks poprvé v letošním play off padli

- Reklama -

Hokejisté Chicaga se už ve čtvrtek mohou stát prvním finalistou Západní konference. Blackhawks vyhráli v Minnesotě 1:0 a v sérii vedou 3:0 na zápasy. K postupu jim tak chybí poslední krok. O jejich včerejší triumfu se nejvíce zasloužil gólman Corey Crawford, který kryl třicet střel a připsal si první nulu v letošním play off NHL.


Bude vás zajímat:


Jedinou branku zápasu vstřelil Patrick Kane, který v čase 14:06 potrestal vyloučení Jareda Spurgeona. Americký forvard zakončil postupný útok hostí povedenou přízemí střelou z levého kruhu, jež prošla domácímu gólmanovi Devanovi Dubnykovi mezi betony. Po inkasovaném gólu byli domácí Divoši aktivnějším týmem, vyrovnat se jim ale nepodařilo.
Kačeři z Anaheimu si nechali proklouznout mezi prsty třetí bod v sérii s Calgary, když úterní duel na ledě Scotiabank Saddledome navzdory slibnému průběhu prohráli 3:4 v prodloužení. Flames opět potvrdili, že jsou v této sezóně v NHL nejlepší v obratech ve třetí třetině, neboť než začala, prohrávali 2:3. Domácí v ní vyslali na soupeřovu bránu celkem 11 střel, zatímco soupeř je ohrozil pouze třemi pokusy.
Vyrovnání se Calgary dočkalo necelých 19,5 sekundy před koncem základní hrací doby, početní výhodu umocněnou hrou bez brankáře zužitkoval Johnny Gaudreau, jenž si z pravé strany najel před Frederika Andersena a nekompromisně vymetl bližší horní roh anaheimské klece.
Prodloužení pak trvalo necelých pět minut, když při signalizovaném vyloučení hráli Flames se šesti hráči v poli a Mikael Backlund početní výhodu proměnil střelou od modré čáry. Za svou první trefu kariéry ve vyřazovací části soutěže vděčí švédský centr nechtěné teči obránce Anaheimu Claytona Stonera. Ducks tak poprvé v letošním play off okusili hořkost porážky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -