- Reklama -

Chicago v rozkladu? Sharp odmítá pomluvy, bránit se chce právní cestou

- Reklama -

Je vždy nepříjemné, když se o vás začíná psát ne zrovna lichotivě. O Patricku Sharpovi toho v posledních dnech kolovalo světem internetu poměrně dost, radost z toho ovšem útočník Blackhawks nemá. Pokud by se jednalo jen o hokejové věci, s tím už by se nějak vyrovnal. Z pomluv, které míří na jeho osobní život a vztahy se spoluhráči, je však nešťastný. A hodlá se bránit právní cestou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O co vlastně jde?  Podle některých zdrojů měl být třiatřicetiletý forvard nevěrný své manželce, a co je ještě horší, mělo se jednat o manželku nebo dokonce manželky spoluhráčů. S některým z nich pak měl mít údajně vyhrocený spor, který vyvrcholil rvačkou přímo v kabině. Tohle už byla na „Sharpieho“ hodně silná káva. Útočník zvažuje, že se proti takovým nařčením bude bránit.
Podobné žvásty označil rodák z Winnipegu za „lživé a směšné“. „Jako profesionální hokejista musíte být zvyklý, že se o vás v souvislosti s výměnou mluví. Nevadí mi, když jsou probírány mé výkony na ledě. Když se vám ale lidé vrtají v soukromí a vymýšlejí si věci, které nejsou pravdivé, vybírá si to na vás svou daň. A když do toho zatahují vaši rodinu, je to naprosto zbytečné a směšné,“ říká.
„Když se to dotýká vaší rodiny, vy máte dvě malé holky a volají vám kvůli tomu rodiče, tak vás to ničí,“ říká k tomu Sharp. „Jsem tu už dlouhou dobu a nikdy jsme neměli v kabině problémy. Slyšet své jméno, jak je vláčeno tímto bahnem, je hrozné. Kluci za mnou ale naštěstí stojí.“
„Dneska může na počítači každý napsat cokoli, aniž by za to byl zodpovědný,“ ohradil se proti internetovým pisálkům a sociálním médiím, kterými se tyhle pomluvy v posledních dnech šířily.
Na jeho podporu okamžitě vystoupili i někteří spoluhráči, za všechny to asi nejlépe vystihl Brent Seabrook. „Jsem tu jako jeden z lídrů už nějakou dobu a řeknu vám, že tenhle tým nikdy nebyl semknutější. Tohle je směšné. Nic z toho se v naší kabině neodehrává. Soustředíme se na naši práci. Chceme opět vyhrát Stanley Cup,“ ujišťuje novináře Seabrook.
Není žádným tajemstvím, že Blackhawks by se nebránili výměně Sharpa do jiného klubu. O tom se spekuluje už delší dobu. Hovořilo se o zájmu Washingtonu, v posledních hodinách se Twitterem šíří zvěsti o možném zájmu Montrealu.
Jak se ale všichni shodují, důvody k tomuto kroku jsou čistě ekonomické. Chicago nemá zrovna moc místa pod platovým stropem, od příští sezóny navíc začnou platit nové smlouvy pro Jonathana Toewse a Patricka Kanea, kteří budou dohromady ukrajovat z platového stropu šílených 21 milionů dolarů.
Zbavit se Sharpa s jeho vysokou smlouvou je proto krokem, který se přímo nabízí. I přesto, že tento střelec výrazně pomohl Jestřábům k oběma Stanley Cupům z posledních let (2010, 2013) a v klubu s ním byli spokojeni. Zda skutečně odejde, budeme vědět nejpozději dnes v 15 hodin  severoamerického východního času, kdy končí letošní uzávěrka přestupů NHL.
„Když se cítíte dobře, promítne se do vašich výkonů na ledě. Letos jsem byl zraněný, vrátil jsem se, měl jsem lepší i horší období. Ze své hry mám ale dobrý pocit. Hraju v dobré lajně, s výbornými spoluhráči,“ pochvaluje si Sharp. Je jasné, že silný tým, se kterým toho tolik dokázal, by se mu neopouštěl s lehkým srdcem.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -