- Reklama -

Chicago vs Tampa, déjà vu po americku

- Reklama -

Hala United Center byla opět vyprodaná. Corey Crawford znfb-chicagoovu udržel čisté konto. Jen výsledek neměl takovou váhu jako na jaře, kdy určil vítěze Stanleyova poháru. V prvním vzájemném utkání od červnového finále zdolali hokejisté Chicaga na svém ledě Tampu Bay nejtěsnějším rozdílem 1:0.
„Bylo to jako déjà vu. Přijeli jsme do jejich arény a zase nedokázali dopravit kotouč do sítě,“ posteskl si trenér Blesků Jon Cooper. „Trefili jsme snad všechny tyčky a Crawford se vytáhl důležitými zákroky, když bylo potřeba. Je to frustrující, ale jsme na náročném tripu proti klubům z Centrální divize a zatím jsme v každém utkání získali aspoň bod, což je pozitivní.“
Jediná branka sobotního zápasu padla až v prodloužení hraném ve třech mužích na každé straně, což je situace, ke které by během play off došlo jen v případě mnohonásobného vyloučení. Vstřelil ji po sedmnácti sekundách nastaveného času Jonathan Toews, když po průniku nadvakrát protlačil kotouč za záda Kristerse Gudlevskise.
„Zápas sice neměl tempo jako ve finále, ale věděli jsme, jak musíme zahrát, pokud proti nim chceme uspět. Měli za sebou páteční utkání, tak jsme je chtěli utahat a využít příležitostí v závěru,“ prozrazuje kapitán Blackhawks. „Ukázali jsme přesně takový výkon, jaký jsme si přáli, vzhledem k novému složení našeho mužstva. I kdyby to měla být jen otázka jednoho gólu, budeme vyhrávat. Dneska jsme si to odpracovali v ofenzívě a ten gól dali.“
Sestava obhájců titulu doznala přes léto výrazných změn, i když základní jádro zůstalo pohromadě. Včera z něho ale jeden podstatný (vlastně nejpodstatnější) článek chyběl, Chicago nastupuje a ještě pár týdnů nastupovat bude bez majitele Conn Smythe Trophy Duncana Keitha.
„Máme silnou defenzívu, ale když se k nám vrátí puk, rychle vyrážíme do ofenzívy. To je pro nás klíčové. Naši obránci se vrací, bruslí a rychle odevzdávají puky útočníkům,“ vysvětluje brankář Corey Crawford.
Lightning nastoupili v hodně podobné sestavě jako před čtyřmi a půl měsíci, k největší změně sáhli při obsazení brankoviště. Mezi tyče se ke svému druhému startu v NHL v kariéře postavil Kristers Gudlevskis, který červnové finále sledoval z pozice trojky (za Benem Bishopem a Andrejem Vasilevským) pouze z tribuny. Také lotyšský reprezentant má nemalou zásluhu na tom, že včerejší utkání bylo dramatické až do samého konce.
„Myslím, že dneska byl nejlepším mužem na ledě,“ chválí svého svěřence Jon Cooper. „Musím toho nebohého chlapce pochválit, odvedl fantastický výkon, ale Toews to v rozhodujícím okamžiku zahrál skvěle.“
Oba celky se v této sezóně utkají ještě koncem ledna v Tampě, potom už jen (případně) zase ve finále.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -