- Reklama -

Chicago vyhlíží další tituly. Trenér Q prodloužil smlouvu do roku 2020

- Reklama -

Joel Quenneville má hokejistům Chicaga ještě pořád co dát, jak dokazují tři tituly, které s nimi získal za posledních šest sezón. Stejného názoru jsou i majitelé klubu, kanadskému trenérovi proto nabídli prodloužení smlouvy až do roku 2020.
„Máme štěstí, že máme Joela na palubě. Je důležitou součástí toho, co jsme dokázali. Nikoho bychom si na střídačce nepřáli víc než jeho. Chtěli jsme kontinuitu a v něm ji máme,“ uvedl generální manažer Jestřábů Stan Bowman, když oznamoval, že Quennevilleův kontrakt, který měl původně vypršet po příští sezóně, bude mít o tři roky delší platnost.
Kdyby Blackhawks načasovali zveřejnění novinky o den či pár dnů později, mohli novináři zabít dvě mouchy jednou ranou. Současně by totiž mohli informovat o tom, že Quenneville se 782. vítězstvím v základní části vyrovnal v historických tabulkách druhému Alu Arbourovi. Nikdo však nepochybuje o tom, že rodák z ontarijského Windsoru poslední krok v brzké době učiní, ve zbytku sezóny přidá další výhry a dovede mužstvo znovu do play off. Ve statistikách vyřazovacích bojů chybí třetímu Quennevilleovi se 115 úspěchy na druhého Arboura osm výher.
„Známkou výborného trenéra je, že dokáže ze svých nejtalentovanějších hráčů dostat to nejlepší, což vůbec není snadné. Úspěšný kouč je schopný donutit své špičkové hráče hrát dobře a umí to udělat často, a Joel má na tohle buňky,“ pokračuje ve chvále GM Chicaga.
Pod Quennevilleovým vedením se za necelých osm roků kvůli diktátu platového stropu vystřídalo hodně hokejistů, ale jádro týmu zůstává neměnné. Patří do něho kapitán Jonathan Toews, další ofenzivní hvězda Patrick Kane, stálice obrany Duncan Keith s Brentem Seabrookem a vlastně i brankář Corey Crawford, i když ten byl zpočátku jen záložní variantou pro případ zranění někoho z elitních gólmanů (Nikolaj Chabibulin, Cristobal Huet, Antti Niemi).
„Je to skvělá zpráva, něco úžasného,“ tleská novince Toews. „Byli jsme svědky toho, jak byli za pohárové jízdy oceněni hráči. Všichni jsme šťastní, že byl podobným způsobem oceněn i trenér Q.“
Než se Joel Quenneville postavil na střídačku Chicaga, vyzkoušel si roli hlavního trenéra v St. Louis (1996-2004) a v Coloradu (2005-08). V roce 2000 byl za své úspěchy s Blues oceněn Adamsovou trofejí. Bývalý obránce je jedním ze dvou mužů (spolu s Jacquesem Lemairem), kteří v NHL aktivně odehráli alespoň 800 zápasů a následně odkoučovali více než tisíc utkání. Quenneville k dnešnímu dni absolvoval na lavičce 1419 utkání základní části a 204 zápasů play off.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -