- Reklama -

Chicago vyhodilo Quennevillea. Jeho místo převezme kouč z AHL

- Reklama -

Fanshop týmu
Hokejové Chicago zažívá šok. Blackhawks se rozhodli ukončit jednu éru a rozvázali spolupráci s hlavním koučem Joelem Quennevillem. Jeden z nejlepších lodivodů v NHL končí u klubu ve své jedenácté sezóně. Spolu s ním přišli o místo také jeho dva asistenti Kevin Dineen a Ulf Samuelsson.
Jestřábi taktéž okamžitě oznámili, že Quennevillovo místo přebírá Jeremy Colliton. Teprve třiatřicetiletý Kanaďan působil od loňského května jako trenér záložního týmu Rockford IceHogs v AHL a čtyři sezóny předtím vedl švédskou Moru.
Colliton se nyní stane nejmladším trenérem v lize. Jako hráč pak odehrál v NHL 57 utkání v dresu Islanders.


Chicago má momentálně bilanci 6-6-3, když prohrálo poslední tři zápasy. Od postupové pozice do play-off jej však aktuálně dělí jen dva body.
Šedesátiletý Quenneville zaznamenal ve Windy City bilanci 452-549-96 a získal s Blackhawks tři Stanley Cupy. Velkou měrou se tak podílel na vzniku hokejové dynastie, jež ve městě probudila zájem o NHL. Loni ale tým pod jeho velením nepostoupil do vyřazovací fáze soutěže a předloni vypadl už v prvním kole.
„Bylo to velmi náročné rozhodnutí, ale věřím, že je to v nejlepším zájmu naší organizace,“ prohlásil generální manažer Stan Bowman. “ Po dlouhém zvažování v uplynulých dnech jsme věděli, že musíme udělat změnu. Spolu s oceněním všeho, co Joel vykonal, chceme taktéž poděkovat Kevinovi a Ulfovi za jejich přínos a přejeme jim jen úspěchy.“
Spolupráce mezi Bowmanem a Quennevillem přitom nebyla ideální. Vztah generálního manažera s hlavním trenérem se zhoršil během loňského draftu, kdy se Quenneville až se zpožděním dozvěděl, že jeho tým vyměnil útočníka Artěmije Panarina do Columbusu. O incidentu jsme psali již dříve, příspěvek si připomeňte ZDE.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -