- Reklama -

Chicago vyměnilo Teräväinena s Bickellem do Caroliny

- Reklama -

Útočníci Teuvo Teräväinen (na snímku) a Bryan Bickell už v NHL nepatří Chicagu. Jestřábi je dnes nabídli Carolině výměnou za druhou volbu v letošním draftu a právo výběru ve třetím kole draftu 2017. Oba hokejisté mají smlouvu ještě na příští sezónu.
„Tahle výměna nám umožnila využít některé nashromážděné volby, abychom na další ročník vylepšili náš útok o dva vítěze Stanleyova poháru,“ připomene generální manažer Hurikánů Ron Francis loňský triumf Blackhawks.
Oba forvardi k němu přispěli svým dílem. Mladý Fin nasbíral během osmnácti startů v play off deset bodů. Zkušený Kanaďan, který byl také u předchozích dvou triumfů týmu z „větrného města“, uplatnil své defenzivní schopnosti.
„Teuvo je mladý a velice šikovný forvard, kterému stále ještě běží nováčkovská smlouva. Má za sebou velice povedenou první kompletní sezónu v NHL. Bryan je veterán, který v kariéře zažil velké úspěchy. Oba nám umožní flexibilně řešit situaci mezi našimi útočníky,“ dodává Francis.
21letý Teräväinen, kterého Chicago draftovalo v roce 2012 z osmnáctého místa, nastřádal ve 115 startech v základní části 44 bodů, dalších jedenáct přidal v play off. Dobíhající smlouva mu na příští rok zaručuje 832 tisíc dolarů, tato částka může při splnění výkonnostních limitů narůst na dvojnásobek.

O devět roků starší Bickell odehrál v NHL 384 zápasů v základní fázi a 75 během vyřazovacích bojů. V nastávajícím ročníku si vydělá 4,5 miliónu dolarů, do platového stropu Hurricanes se bude započítávat o půl miliónu méně.
„Chtěl bych Teuvovi a Bryanovi poděkovat za jejich přínos pro organizaci Blackhawks. Oba byli draftováni naším klubem a oba dospěli do důležitých rolí v týmech, které získali Stanley Cup. Přejeme jim to nejlepší v  jejich další kariéře v Carolině,“ rozloučil se se svými svěřenci GM Jestřábů Stan Bowman.
Ten se možná v příštích dnech pokusí ještě o další hokejové obchody, protože před touto výměnou neměl k dispozici ani jednu volbu v prvním nebo druhém kole letošního draftu. Prvního výběru (s pořadovým číslem 22) se vzdal v únoru, když získal z Winnipegu Andrewa Ladda, druhého (č. 52) loni při trejdu Kimma Timonena z Philadelphie.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -