- Reklama -

Chris Kunitz ukončil hráčskou kariéru

- Reklama -

Čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu Chris Kunitz oznámil po 15 sezónách v NHL konec hráčské kariéry. Jeho pouť ve slavné lize však pokračuje, jelikož se připojí k managementu Chicaga Blackhawks.
39letý Kanaďan odehrál v základní části NHL 1 022 zápasů se ziskem 619 bodů (268+351) a další 178 duelů (27+66) přidal v play-off. Nejvýraznější stopu zanechal v Pittsburghu, se kterým získal během osmi let tři Poháry (2009, 2016, 2017). Z cenné trofeje se ale poprvé těšil už v roce 2007 s Anaheimem.


Svůj poslední ročník strávil u Černých jestřábů, se kterými plánuje spolupracovat i nadále na pozici v Oddělení hokejových operací.
„Cítím se nesmírně šťastný, že jsem mohl být součástí čtyř skvělých organizací. Všem chci poděkovat za jejich profesionalitu,“ uvedl Kunitz ve svém prohlášení.
Kariéra rodáka z Reginy je o to úchvatnější, že nebyl nikdy draftován.
Kromě úspěchů v lize má na svém kontě také olympijské zlato ze Soči 2014 a stříbrnou medaili z mistrovství světa 2008.
Do klubových kronik Penguins se nesmazatelně zapsal v průběhu finále Východní konference 2017, když rozhodl sedmý zápas gólem v druhém prodloužení.


Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -