- Reklama -

Chris Pronger po letech přiznal: Z Edmontonu jsem měl hodně blízko do Toronta

- Reklama -

Fanshop týmuChris Pronger platil koncem devadesátých let a během první dekády nového století za prototyp ideálního obránce. Chlap jak hora s nezdolnou náturou, který pro vítězství udělá cokoliv, i když to zrovna není v duchu fair play. A do toho to uměl i s hokejkou a byl produktivní. V nedávném díle podcastu Spittin‘ Chiclets zavzpomínal hráč na tuto dobu, kdy o budoucnosti hokejistů rozhodovaly především kilogramy a výška.
Pronger je vítězem Norris Trophy, Hart Trophy a v jednom případě si potěžkal i hokejový grál – Stanley Cup. Téměř dvoumetrový bek nejprve šéfoval kabině St. Louis, po výluce v roce 2005 se přesunul do Edmontonu. V jeho dresu si poprvé v kariéře zahrál finále play-off, v němž Olejáři padli s Carolinou.

Nové kousky! Buď fandou i po setmění

A právě o té době, po prohraném finále, se rozpovídal s bývalými profesionály Ryanem Whitneyem a Paulem Bissonnettem. Po vyčerpávající sedmizápasové sérii s Hurricanes zklamaný Pronger všechny šokoval svojí žádostí o trejd. O měsíc později si už zvykal v Kalifornii mezi Kačery.
Až nyní ale prozradil, že chybělo velmi málo a stěhoval se do Toronta k místním Javorovým listům.
Podle Prongerových vzpomínek o něj tehdejší GM Toronta John Ferguson Jr. velmi stál. A nabídka byla vskutku velkorysá: Tomáš Kaberle, Matt Stajan, 1. kolo draftu 2007 a 1. kolo draftu 2008.
Vše se ale zaseklo na tom, že tehdejší GM Oilers Kevin Lowe požadoval místo Stajana Alexe Steena. Na to ale Leafs nepřistoupili.
Pronger tak posílil obranu Anaheimu Ducks, kteří hned v jeho první sezoně došli až na stupeň nejvyšší. Ducks vyhráli přetahovanou o elitního beka díky této nabídce: Joffrey Lupul, Ladislav Šmíd, 1. volba v draftu 2007, 1. volba a 2. volba v draftu 2008.
Jak by to zamávalo s tehdejšími výsledky, kdyby se Sundin a McCabe mohli v sezoně 2006-2007 opřít o defenzivu vyztuženou o Chrise Prongera?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -