- Reklama -

Claude Giroux doufá ve zlepšení. Nejlépe už večer proti Pittsburghu v duelu pod širým nebem

- Reklama -

Pokud se Claude Giroux neprobere a nezačne víc sbírat body, Philadelphia nikdy vyhrávat nezačne. Naděje Flyers na postup do play off už teď nejsou velké, a pokud se její hlavní hvězda nezlepší, zmizí šance na boje o Stanley Cup úplně.
„Jde to ruku v ruce,“ řekl trenér Philadelphie Dave Hakstol v pátek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čísla podporují Hakstolova slova. Giroux měl v posledních 28 zápasech jen 12 bodů (3+9). Flyers z této série vyšli s devíti výhrami a devatenácti prohrami. Předtím nasbíral kapitán Letců 12 bodů v 10 utkáních a Flyers těchto 10 utkání vyhráli bez jediné ztráty.
Giroux ví, jak důležitý pro svůj tým je. Jak udává tón svou pracovní morálkou a produktivitou. Uvědomuje si, že musí zvýšit svou produktivitu a že nemůže otálet. Skvělé by bylo, kdyby svůj obrat k lepším časům nastartoval už tuto sobotu, kdy čeká Philadelphii zápas pod otevřeným nebem s Pittsburghem. Letci vnímají tuto událost jako zápas sezóny.
„Mám hodně šancí, ale nakonec to nepadá do brány,“ říká ke své současné formě Giroux. „Musíme se přestat vymlouvat. Jsme tady, abychom hráli hokej, který umíme.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Útočník Jakub Voráček svému spoluhráči věří. V posledních týdnech prý viděl dost, aby věřil, že se Giroux brzo probere. „Myslím, že v posledních dvou utkáních hrál opravdu dobře,“ říká kladenský odchovanec.
„Hodně se drží na puku. Což je důležité, hlavně pro něj. Potřebuje kontrolovat hru. Rád kontroluje tempo hry, což se mu právě teď dařilo,“ dodává druhý nejproduktivnější Čech dosavadního průběhu sezóny NHL.

Také trenér si všiml hráčova vyššího nasazení. „Myslím, že na to tlačil trochu víc než obvykle,“ řekl k výhře 2:1 nad San Jose. „Byl naším skutečným katalyzátorem. Vyhráli jsme 2:1 v prodloužení, takže to zrovna nebylo velké ofenzivní představení, nicméně myslím, že pozvedl svou hru, což bylo vidět už v několika posledních utkáních.“
„Vysoká úroveň bojovnosti, soustředění a tvrdá hra. Soustředění na detaily a správná týmová hra. To je obrat tím správným směrem,“ pokračoval trenér. „Hráč, jako je ‚G‘, s jeho schopnostmi a zkušenostmi, když v tom bude pokračovat, začne se mu dařit.“
Frustrace prý dostává z kapitána Flyers to nejlepší. Jak se mu hra nedaří, tlačí na sebe víc a víc, aby smůlu konečně protrhnul. „Samozřejmě, když máte šanci a trefíte tyčku, nebo se vám prostě nedaří, jste z toho frustrovaní. Když se vám daří, jste v pohodě. Chcete šance využívat, jinak se trápíte…“
„Stará se o tým, stará se o spoluhráče,“ oceňuje kouč. „Stará se o to, jak hraje. Je to jeho vrozená vlastnost, což je velká známka vůdcovství. Nicméně podívejte se kolem dokola. Máme tu víc chlapů, kteří se musí zlepšit. Je tu víc hráčů, jejichž čísla nejsou tam, kde by měla být,“ vyzývá také ostatní členy sestavy Flyers ke zlepšení Hakstol.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -