- Reklama -

Claude Julien bude trénovat Boston až do roku 2018

- Reklama -

Jestli se někdo v dnešním sportovním světě musí strachovat o místo, tak to jsou bezpochyby trenéři. Pokud se týmu přestane dařit, je vždy snadnější odstřelit jednoho člověka, než měnit celý kádr. Muži jako Claude Julien jsou tak v dnešní době spíše raritou.
Čtyřiapadesátiletý zavalitý chlapík trénuje Boston již od roku 2007. V NHL ho trumfuje pouze lodivod lavičky Detroitu Mike Babcock, který je u jednoho týmu ještě o dva roky déle. Ale zatímco ten ještě novou smlouvu nepodepsal, Julien si s vedením Bostonu plácl na další tři roky.
Na Twitteru to včera uvedl Elliotte Friedman, sportovní analytik pracující pro americkou televizní společnost CBS. Teď už se jenom čeká na to, až tuto informaci oficiálně potvrdí i vedení Bostonu.
Julien by jmenován trenérem Bruins v červenci 2007. Klub na tom v té době nebyl nejlépe. Dva roky po sobě nepostoupil do vyřazovací části, poslední vítěznou sérii v play off si připsal v roce 1999.
Ovšem po sedmi letech trápení přišlo sedm let blahobytu. Pod dohledem nového kouče se Medvědi pokaždé probojovali do nadstavbové části. V roce 2009 získal Julien trofej Jacka Adamse pro nejlepšího trenéra sezóny.
Vrchol jeho kariéry ale přišel v roce 2011, kdy s americkým mužstvem vybojoval Stanley Cup. Pro Boston první po 31 letech. Slastný pocit vítězství si mohl zopakovat o dva roky později, ale Bruins tentokrát nestačili ve finále na Chicago Blackhawks.
„Je to výborná zpráva. Jeho herní systém se rychle ujal a už roky se celému klubu nadmíru vyplácí. Čím déle bude u týmu, tím lépe,“ řekl brankář Tuukka Rask.
Už před loňskou sezonou byl novým kontraktem oceněn i generální manažer Peter Chiarelli. V Bostonu by měl zůstat až do roku 2018 a jak sám uvedl, dokud bude u týmu, tak trenérem nebude nikdo jiný, než Claude Julien.
„Přivést ho do našeho klubu považuji za svůj největší úspěch. Než přišel k nám, měl za sebou neúspěšná angažmá v Montrealu a New Jersey. Mnoho lidí zpochybňovalo jeho schopnosti. Ale já věděl, že právě proto bude vnímavější a ochotnější přijímat nové myšlenky, a růst tak s celým mužstvem,“ řekl Chiarelli koncem srpna.
V letošní sezoně to bude mít Julien trochu složitější. S finančních důvodů mužstvo opustili útočník Jarome Iginla a obránce Johnny Boychuk, aniž by klub získal okamžitou náhradu. Momentálně je mimo hru kapitán Zdeno Chára, k dispozici nejsou ani další dva zadáci Torey Krug a Kevan Miller. Zdravotní lapálie provázejí na úvod ročníku i českého forvarda Davida Krejčího. Julien však důvěru svých svěřenců neztrácí.
„Je to vynikající trenér, o čemž ostatně vypovídají jeho výsledky. Skvěle pracuje s hráči a dokáže z nich vytěžit maximum. Mám s ním výborné vztahy, ať už v rovině pracovní, tak v osobní. Někdy si mě odvede stranou a vysvětlí mi, co mu vadí na mé hře a co mohu zlepšit. Ale jakmile skončí, už zase vtipkujeme. Nemůžu o něm říct špatné slovo,“ řekl Brad Marchand.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -