- Reklama -

Co bzučí hokejovým zákulisím? Nová působiště Duchena, Trouby či Erikssona

- Reklama -

Fanda NHLSezona už pro některé kluby skončila, začaly se tak vynořovat spekulace, jak se budou měnit jejich soupisky pro příští ročník. Výrazně se asi promění skladba týmu v Columbusu, který se napakoval mnoha hráči, kterým bude končit smlouva v červnu. Změny by však měly nastat i ve Winnipegu nebo třeba ve Vancouveru.
Začněme popořadě. Od své loňské výměny z Colorada do Ottawy je Matt Duchene prakticky co čtyři měsíce na nové adrese. A vypadá to, že až se v červnu stane volným hráčem, opět se bude stěhovat. Tři dny po vyřazení z play-off dal na Twitter příspěvek, kde psal, že je nyní v Nashvillu kvůli „speciální příležitosti“. Za tu označil oslavu třicetin jeho kamaráda a taktéž hokejisty Rileyho Nashe.


Co ale v tomto případě nehraje, je výběr místa, protože Nash z Nashvillu nepochází, ani nikdy neoblékal dres místních Predators. Spekulace o Duchenově přesunu do města country přiživil i objev z veřejného katastru, který odhalil, že už loni na podzim koupil někdejší útočník Colorada, Ottawy či Columbusu v okolí Nashvillu nemovitost. Stane se z něj Predátor?
Konec Švéda v Canucks? 
Jacob Trouba, zadák Winnipegu, měl vždy poněkud narušený vztah s vedením Jets. Pětadvacetiletému obránci letos končí jeho smlouva na pět a půl milionů dolarů ročně. Tu podepsal před uplynulým ročníkem na jeden rok až po arbitráži. I nyní se tak dají očekávat ostrá vyjednávání. Expert stanice Sportsnet Elliot Friedman spekuluje, že v případě krachu jednání by se Jets mohli pokusit směnit mladého Američana za někoho z Pittsburghu Penguins. Ti po brzkém vypadnutí z vyřazovacích bojů ohlásili, že se nebojí učinit velké změny (jistotu prý mají pouze Crosby a Malkin).

Vysoký kontrakt Louie Erikssona dělá už nějaký čas velké starosti vedení Vancouveru Canucks. Je veřejným tajemstvím, že se jej klub snaží zbavit. Na útočníka, který až do sezony 2021/2022 bude průměrně pobírat šest milionů ročně, je jeho bodový přínos v posledních třech ročnících velmi slabý – 24, 23 a 29 bodů. V 35 letech navíc není ani velkým příslibem do budoucna.
Podle Raye Ferrara z TSN se ale možná konečně našel kupec. Na Erikssonovu dostupnost se prý přeptávala Ottawa. „Potřebují se přehoupnout přes platové minimum. Mají hodně mladých hráčů, takže budou potřebovat trošku nabobtnat svůj cap hit,“ myslí si uznávaný insider.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -