- Reklama -

Co čeká na Dallas Stars v letní přestávce?

- Reklama -

Fanshop týmuDallas Stars se letos po dvou letech opět dostali do play-off. V prvním kole v šesti zápasech vyřadili Nashville, v tom druhém ale po sedmi střetnutích padli se St. Louis. Mužstvo z Texasu nyní čeká příprava na další sezonu. Přesunou se některé ze základních stavebních kamenů mužstva?
Před uzávěrkou přestupů do mančaftu přišel z Rangers Mats Zuccarello. Ačkoliv se záhy zranil, ve vyřazovacích bojích ukázal, že do týmu zapadl skvěle, když posbíral 11 bodů ve 13 zápasech. Z New Yorku putoval koncem února za dvě podmíněné volby v draftu. Jedna z nich byla druhou volbou letošního draftu a pokud by se Stars dostali do finále konference, změnila by se v první. Třetí kolo roku 2020 by se pak změnilo na první, pokud Zuccarello podepíše další kontrakt se Stars. V červenci se totiž může stát volným hráčem.

„Zatím to pro něj byl takový kolotoč, že jsme ani neměli čas si sednout a pořádně probrat situaci. Nyní si na to uděláme čas a uvidíme, kam se posuneme,“ řekl k vyjednávání s jednatřicetiletým Norem generální manažer Stars Jim Nill. Podle něj se útočník chytil šance a výraznou měrou pomohl svému novému týmu. Vedení se ho tak bude snažit podepsat na delší dobu.
Jak to bude dál se Spezzou? 
Veteránovi Jasonu Spezzovi byla na začátku tisíciletí předpovídaná velká kariéra. Kanadský centr ji zatím strávil pouze ve dvou klubech – Ottawě a právě Dallasu. Se Senátory si v roce 2007 zahrál finále Stanley Cupu, bájný pohár ale nezískal. V posledních dvou letech se přeorientoval a začal hrát více defenzivně, což odnesly i jeho statistiky – v základní části získal 26 a 27 bodů. Letos v červnu se stane volným hráčem, vypršel mu totiž pětiletý kontrakt s průměrným platem 7,5 milionů dolarů za sezonu.
V půlce června bude Spezzovi už 36 let, chuť do hokeje jej ale neopouští. Byť v posledním interview sezony připustil, že je smířený s tím, že jeho kariéra pravděpodobně nebude pokračovat v Texasu.
„Stále v sobě cítím vášeň pro hru. Tělo se má dobře a myslím, že stále můžu být týmu prospěšný. Myslím, že stále můžu hrát a pokud máte takový pocit, měli byste to ještě zkusit, než definitivně pověsíte brusle na hřebík,“ prohlásil zkušený centr.
Stejně jako Zuccarella i jeho čeká schůzka s Nillem. Podle všeho je ale smířený s tím, že si vyzkouší volný trh. „Bude to pro mě neznámé, protože nikdy jsem nebyl v situaci, že bych neměl kontrakt,“ zamyslel se.

Další volní agenti
Nill bude asi „překafovaný“ ze schůzek s hráči, kterým v červnu končí kontrakt a mohl by je tak ztratit bez náhrady. Kromě dvou zmiňovaných útočníků končí smlouvy také Romanu Polákovi, Benu Lovejojovi, Marcu Methotovi a Tayloru Fedunovi. Chráněnými volnými hráči se stanou Esa Lindell, Jason Dickinson, Mattias Janmark, Brett Richie a Julius Honka.
Před vedením Stars se tak rýsují velmi náročné měsíce, kdy budou potřebovat především vše skloubit s ohledem na platový strop. Je jasné, že s některými drahými veterány se budou muset rozloučit, pokud nepřistoupí na výrazné snížení platu. Větší šanci by také mohli dostat mladíci jako Denis Gurianov a Joel L’Esperance.
„Klíčem k úspěchu v lize je zabudovávat mladé hráče. Pomáhají vám vyrovnávat soupisku a dává vám možnost podepisovat hráče jako Benn, Radulov nebo Seguin,“ vyjádřil se GM vítězů Stanleyova poháru z roku 1999.
Sledujte Dallas, léto tam bude pořádně žhavé.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -