- Reklama -

Co chce Derick Brassard od nového ročníku? Především stabilitu

- Reklama -

Fanshop týmuKariéra centra Dericka Brassarda se v uplynulé sezoně dočkala několika zvratů. V ročníku 2018-2019 oblékal dresy tří týmů. Začal v Pittsburghu, kde nastoupil do 40 utkání, poté se přesunul na deset utkání na Floridu a ročník končil jako zaměstnanec Colorada. O prázdninách se jako volný hráč rozhodl vrátit do míst, kde se mu dosud dařilo nejvíce – do New Yorku. Ne však k Rangers, u kterých strávil tři a půl roku, ale k jejich rivalům z Long Islandu.
Po ročníku 2013-2014 se před Brassardem otvírala skvělá budoucnost. Rangers na něj sázeli, jako důkaz byla pětiletá smlouva na 25 milionů dolarů. A hned první sezona po podpisu kontraktu mu vyšla náramně – v 80 zápasech si připsal své dosavadní maximum 60 bodů. I ta následující se mu podařila – 58 bodů. Jenže v červnu 2016 zatoužilo vedení Jezdců po Mikovi Zibanejadovi z Ottawy a Brassard si potřetí v kariéře balil kufry a seznamoval se s novými spoluhráči.
U Senátorů si dlouho zvykal a když už to vypadalo, že konečně našel zpět svůj rytmus, přišla znovu výměna – tentokrát do Penguins. V Pensylvánii však nevydržel ani rok a nastoupila již zmiňovaná krátká anabáze u Panthers a Avalanche. „Bylo to těžké, ale je to něco, co já jako hráč nemohu kontrolovat. Musel jsem si jenom opakovat, že stále umím hrát dobrý hokej a být platným hráčem,“ vyprávěl klubku novinářů zanedlouho dvaatřicetiletý útočník na neformálním setkání v tréninkovém centru Islanders.
S Ostrovany podepsal v červnu jednoletou dohodu za 1,5 milionů dolarů. Brassard ale doufá, že oproti dvě posledním divokým letům se na Long Islandu zdrží déle. „Tři týmy v jeden rok, Florida na dva nebo tři týdny, když jsem věděl, že brzy budu znovu vyměněn, to bylo fakt těžké. Připadal jsem si trochu odstrčený od hokejového světa, prostě jsem jenom čekal, až mě před uzávěrkou přestupů znovu vymění,“ řekl hráč, který v NHL debutoval v dresu Columbusu.
Prognózy mu zatím přiřazují roli třetího centra Islanders. Přišel především jako náhrada zkušeného Fina Valtteri Filppuly, jenž jako volný hráč přešel do Detroitu.  „Myslím, že budu muset dokázat, že na to stále mám. Před minulou sezonou jsem hrál slušný hokej, ale poté jsem se spíše tak plácal, bylo náročné se soustředit. Líbí se mi příležitost, kterou zde mám. Líbí se mi styl, jakým Ostrované hrají, využívají všechny čtyři formace. Na mě teď je, abych dokázal, že umím pomoci tomuto týmu vítězit,“ uzavřel své povídání.
Islanders si od něj slibují především zlepšení přesilových her. Brassard se také znovu v jednom týmu sejde s ruským brankářem Semjonem Varlamovem, se kterým se prý stihl skamarádit během jeho krátkého angažmá v Coloradu. Budou Islanders letos opět úspěšní?
Titulní foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -