- Reklama -

Colorado potáhne ruská trojka

- Reklama -

Od roku 2011, kdy přišel do Denveru z Washingtonu, neměl Semjon Varlamov možnost promluvit si v šatně s některým z kolegů v rodném jazyce. Na podzim se to změní, vedení klubu mu při červnové výměně přivedlo z Buffala krajany Michaila Grigorenka a Nikitu Zadorova.
Ještě větší radost než zkušený gólman z toho mají oba mladíci.
„Když jsem zjistil, kam mě vyměnili, cítil jsem se skvěle. Ještě lepší na tom bylo, že jsem věděl, že se mnou jde i Nikita,“ říká jednadvacetiletý Grigorenko, povoláním útočník. „Je skvělé, když můžete jít někam jinam s jedním z nejlepších kamarádů. A pokud jde o Varlamova, oba jsme nadšení, že budeme moct hrát s ním. Je to výjimečný brankář.“

O rok mladší obránce Zadorov příteli přizvukuje. „Tenhle trejd se nám moc líbil. Nechci tvrdit, že když jde Michail se mnou, budu to mít snazší, ale pořád je dobré mít v týmu nejlepšího kamaráda. Jsme nadšení, že nás vyměnili do skvělého klubu a skvělého města.“
Colorado si nadějné mladíky vyžádalo v době draftu, když poslalo do Buffala Ryana O’Reillyho s Jamiem McGinnem. Nádavkem získalo ještě práva na útočníka J.T. Comphera a volbu ve druhém kole. Zainvestovalo tedy hodně do své budoucnosti – Grigorenko (2012) i Zadorov (2013) při svých draftech přišli na řadu už v prvním kole, Compher byl druhou volbou Sabres v roce 2013.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


S Grigorenkem, kterému vypršel nováčkovský kontrakt, podepsali Avalanche před týdnem novou smlouvu za 675 tisíc dolarů. Rodák z Chabarovsku může nastupovat v centru i na křídle, což zvyšuje jeho šance na místo v jedné z elitních dvou formací Lavin. Zadorova, který musí podle nováčkovské smlouvy odsloužit ještě dvě sezóny, plánují trenéři postavit do druhého obranného páru po bok Tysona Barrieho.
„Hrál jsem proti němu a vím, že je hodně ofenzivně naladěný. Jsem si jistý, že si budeme rozumět,“ věří Zadorov.
Především si ale bude rozumět s mužem, před nímž bude čistit prostor – i když při zápase nebude jeho komunikace se Semjonem Varlamovem určitě probíhat v ruštině.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -