- Reklama -

Columbus kosí zranění, mimo hru je devět hráčů

- Reklama -

NHL umí být občas pořádně šílená soutěž. Své o tom ví i generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen, který v posledních dnech lepí jednu díru v sestavě za druhou.
Zatím poslední pohromu zažil po úterním zápase s Ottawou. Jeho mužstvo prohrálo 2:5, ale to nebyla ta nejhorší zpráva. Utkání totiž nedohráli obránce James Wisniewski (zlomený prst) ani útočník Arťom Anisimov (otřes mozku). Aby té radosti nebylo málo, tak se po zápase ukázalo, že si útočník Mark Letestu (na snímku) natáhl tříslo a bude svému týmu chybět příští 2 až 4 týdny.
Na marodce už přitom figurují brankář Sergej Bobrovskij a útočníci Nathan Horton, Brandon Dubinsky, Boone Jenner, Matt Calvert a Nick Foligno. Celkem 32 miliónů dolarů teď leží ladem.
Kekäläinen měl tak v posledních dvou dnech o zábavu postaráno. „Nikdy jsem nic podobného neviděl. Je to ztělesněná noční můra, ale co s tím člověk nadělá?“
Se svými kolegy se včera vydal na expediční cestu do Springfieldu (AHL), kde hodlá naverbovat nové síly. Největší vrásky na čele mu působí prázdnota ve středu útočných formací, mimo hru jsou totiž hned tři ze čtyř stabilních centrů. Krutému osudu už odolává pouze Ryan Johansen.
„Hokejoví bohové na nás musí být pořádně naštvaní, jinak si to vysvětlit nedokážu. Nikdy jsem nic podobného nezažil. Snad v každém zápase se někdo zraní,“ řekl trenér Todd Richards, který má k optimismu také daleko.
Velký počet zraněných hráčů jde totiž ruku v ruce se slabým startem do sezóny. Columbus si připsal jen osm bodů v úvodních devíti duelech, což ho řadí až na 13. místo ve Východní konferenci. Bez poloviny útočníků základní sestavy se velké zázraky dělat nedají a Modrokabátníky čeká v příštích dnech (možná i týdnech) pořádně těžká práce.
Ale jak ukázal loni Detroit nebo ve zkráceném ročníku ottawští Senátoři, i s omezenými možnostmi se dá docílit solidních výsledků.

Příští zápas v TV: Pittsburgh – Los Angeles, čt/pá 30. října, 0:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -