- Reklama -

Columbus padl i pod Tortorellou. Morální výhry nám nepomůžou, říká nový kouč

- Reklama -

Ze sedmi zápasů pod vedením Todda Richardse nedokázali hokejisté Columbusu vytěžit ani bod. Když se ve čtvrtek postavil na jejich lavičku John Tortorella, dopadli stejně. Nový trenér Modrokabátníků zahájil svojí misi prohrou 2:3 na ledě Minnesoty.
Na úvodní branku Zacha Pariseho dokázali hosté ještě do přestávky dvakrát odpovědět, jenže prospali začátek prostředního dějství a Divoši vzali kormidlo zase do svých rukou. V šesté minutě srovnal Nino Niederreiter, v čase 31:12 potrestal Thomas Vanek dvojnásobné provinění Codyho Goloubefa. Druhá polovina večera už patřila brankářům.
„Ve druhé třetině jsme asi na jedenáct nebo dvanáct minut ztratili tah, ale jinak si  myslím, že jsme hráli pořádně. Wild jsou mužstvem, které dobře brání, musíte se k zakončení dostat přes mnoho hráčů. Viděl jsem na našem výkonu hodně dobrého, jenže naše bilance je osm porážek. Morální vítězství nám v tuto chvíli nepomůže,“ uznává zkušený kouč.
Modrokabátníci tak i po dvou týdnech od zahájení nové sezóny zůstávají jediným týmem, jenž dosud nebodoval. Své porážky mají rovnoměrně rozděleny mezi domácí a venkovní vystoupení. Také 22gólový záporný rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami (15:37) je v tabulkách NHL jednoznačně nejvyšším. A Sergej Bobrovskij, držitel Vezinovy trofeje z roku 2013, figuruje mezi muži svého řemesla také na posledních příčkách.

„Cítím se zodpovědný za Richardsův vyhazov. Je to strašně nepříjemný pocit. Todd je dobrý trenér a dobrý člověk, ale já v letošní sezóně nechytám dobře,“ zpytuje svědomí ruský gólman. „Moje sebedůvěra je teď na nule. Je to v hlavě, musím být silnější. Jsem pořád stejný člověk se stejnými schopnostmi. Když se věci nedaří, snažíte se pracovat na základních věcech.“
Blue Jackets nastoupí k dalšímu utkání v sobotu v Coloradu, které je pro změnu na posledním místě Centrální divize. To by nemusel být nejhorší soupeř na „nažhavení“ před následnými divizními souboji s New Jersey a Washingtonem. John Tortorella věří, že k prvním bodům nemají jeho noví svěřenci daleko.
„Chci, abychom hráli trochu arogantně. Chci na hráčích vidět sebedůvěru a věřím, že se to následně promítne i do dobrých výkonů. Pořád ještě musíme hledat cestu k vítězství, ale já si myslím, že jsme udělali krok správným směrem.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -