- Reklama -

Columbus prodloužil kontrakt s Tortorellou a těší se na další úspěchy

Columbus má za sebou nejlepší sezónu v sedmnáctileté historii klubu a tak není divu, že prodloužil smlouvu s trenérem Johnem Tortorellou. Zkušený kouč se nyní může na práci v organizaci Blue Jackets soustředit až do konce ročníku NHL 2018-19, dosavadní kontrakt měl vypršet na konci následující sezóny.

- Reklama -

Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem velmi vděčný za příležitost trénovat tento tým a za to, že mohu být součástí báječné komunity, která velmi dobře přijala celou mou rodinu. Děkuji rodině McConnellů, Miku Priestovi, Johnu Davidsonovi, Jarmo Kekalainenovi, našemu realizačnímu týmu a celé organizaci. Jsem hrdý na to, jakými kroky se jako tým posouváme a vzhlížím do budoucna k práci s velmi dobrou skupinou trenérů a hráčů,“ napsal v prohlášení Tortorella.

„Johnu Tortorellovi a celému trenérskému štábu patří obrovské uznání za práci, kterou zde odvedli. Každý musel vidět, jakého úspěchu jsme s naším mladým týmem dosáhli. Nyní je na všech, aby na tento úspěšný pokrok navázali,“ přeje si prezident klubu John Davidson. „Prodloužení kontraktu dává smysl pro každou ze stran. My věříme v jeho schopnosti a on je spokojený u nás. Další dva roky spolupráce budou perfektní.“
Columbus v poslední sezóně vypadl v prvním kole play off s pozdějšími šampiony z Pittsburghu, ale v základní části patřil k nejproduktivnějším týmům NHL. „Od chvíle, kdy před dvěma roky do klubu přišel, odvedl John Tortorella a jeho tým parádní práci. Je to jeden z nejlepších hokejových trenérů a my jsme nadšení z toho, co  nás ještě pod jeho vedením čeká,“ přidal se generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen.
Tortorella v roce 2004 dovedl ke Stanley Cupu Tampu Bay a dvakrát byl v NHL vyhlášen nejlepším trenérem ligy. Kromě roku 2004 získal Jack Adams Trophy i letos, to se povedlo jen dalším pěti trenérům. V prosinci 2016 se navíc rodák z Bostonu stal prvním americkým trenérem, který v NHL dosáhl 500 vítězství, po poslední sezóně má na kontě celkem 530 vítězných zápasů. To z něj dělá nejlepšího trenéra narozeného v USA v celé historii NHL.
- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -