- Reklama -

Columbus utnul sérii Minnesoty a natáhl řadu výher na patnáct zápasů

- Reklama -

Columbus Blue Jackets pokračují v krasojízdě. V Excel Energy Center porazili Minnesotu 4:2 a ukončili její dvanáctizápasovou šňůru vítězných zápasů. Modrokabátníci patnáctým triumfem v řadě vyrovnali stejný počin New Yorku Islanders a Pittsburghu Penguins ze sezon 1981–82, resp. 2012–13. K vyrovnání absolutního rekordu chybí Columbusu pouhé dvě výhry. V ročníku 1992–93 uspěli Tučňáci sedmnáctkrát v řadě.
Ještě nikdy v historii čtyř největších severoamerických soutěží (americký fotbal, baseball, basketbal a hokej) se nestalo, aby proti sobě nastoupily týmy, které vyhrály nejméně dvanáctkrát po sobě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přesto se na ledě Minnesoty velké drama neodehrálo. Blue Jackets o osudu utkání rozhodli ve 24. minutě, když během 15 vteřin vstřelili dvě branky a navýšily vedení na 3:0. Dvěma brankami se na výhře podílel Cam Atkinson.
„Užíváme si to, ale už myslíme na další zápas proti Edmontonu. Je skvělé být součástí toho všeho, ale nesmíme se dívat moc dopředu,“ uvědomuje si útočník Columbusu Brandon Saad.
„Utkali jsme se s výborným mužstvem, které hraje skvěle. Pravděpodobně jsme nepředvedli nejlepší výkon. Nemůžeme pokaždé uspět. Teď se soustředíme na další utkání,“ dodal k zápasu minnesotský forvard Mikael Granlund.
Sestřih zápasu

Columbus hořkost porážky naposledy okusil 26. listopadu proti Floridě, které podlehl 1:2 po nájezdech. Během vítězné série přestřílelo mužstvo z Ohia své protivníky poměrem 62:26. Díky tomu se tým trenéra Johna Tortorelly propracoval na vedoucí pozici v NHL. Na Pittsburgh má náskok jednoho bodu, ale především tři mače k dobru. V lize byste navíc nenašli výběr, jenž má lepší poměr mezi vstřelenými a inkasovanými brankami (+50, druzí Rangers mají +38).
„Nebavil jsem se o sérii. To slovo v našem slovníku neexistuje. Nemyslím si, že bychom na to měli myslet. Sezona je velmi dlouhá a podle mě si hráči uvědomují, že tak vyrovnané výkony podáváme proto, že každý den doprovázejí obavy. To je nejdůležitější součást našeho týmu – že se strachujeme každý den. Musíme v tom pokračovat,“ tvrdí Tortorella.
Titulní foto: David Berding/Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -