- Reklama -

Couturier podepsal s Flyers šestiletou smlouvu

- Reklama -

Podle informace zámořských médií podepsal Sean Couturier s Philadelphií Flyers několikaletý kontrakt. Podmínky zatím nebyly oficiálně zveřejněny, nicméně podle informace Sportsnet by mělo jít o šestiletou smlouvu na 26 miliónů dolarů. To znamená roční výdělek 4,33 miliónu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Couturier byl draftován Flyers v roce 2011 v prvním kole jako osmý celkem. V NHL zatím odehrál čtyři sezóny. Příští rok by se stal chráněným volným agentem.
„Je to skvělá organizace, věří mi,“ řekl dvaadvacetiletý mladík serveru CSN Philly.com. „Jsem opravdu šťastný, že tu budu dalších šest let. Miluju tuhle organizaci i město. Myslím, že budoucnost ve Philadelphii je zářivá. Doufejme, že se nám v těch šesti letech povedou nějaké pěkné věci.“
Dvaadvacetiletý rodák z Phoenixu v Arizoně má za sebou svou střelecky nejlepší sezónu. Loni nastřílel 15 branek a nasbíral 37 bodů. O rok dříve měl 13 gólů a 39 bodů. Philadelphii to stačilo na víc než čtyřmiliónový plat. Výhodou je, že Couturier nevynechal v uplynulých dvou sezónách jediný zápas.
„Opravdu se těším do kempu na to, jak udělám další krok,“ prohlásil útočník Flyers. „Nechci se měnit jako hráč ani jako člověk. Budu stejný typ hráče, jen bych chtěl trochu víc přispět v produktivitě.“
Couturier je ceněným hráčem na oslabení. V loňské sezóně strávil ze všech útočníků v týmu nejvíc času při hře v početní nevýhodě. Celkem dvě minuty a 19 vteřin v průměru za utkání. Dohromady zatím nasbíral ve 287 zápasech 118 bodů. V 18 utkáních play off posbíral čtyři body.
„Poslední dva roky jsem hrál v průměru kolem 18 minut za utkání,“ dodal Couturier. „Cokoli po mě budou chtít, udělám to nejlepší. Ať už mi dají jakoukoli roli nebo po mě budou žádat cokoli. Udělám to nejlepší, abych týmu pomohl.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -