- Reklama -

Crosby i Malkin by si rádi zahráli s Kesselem

- Reklama -

Zdá se to být ideální spojení. Phil Kessel je rozený střelec, Sidney Crosby i Jevgenij Malkin jsou univerzální hráči s výjimečnou schopností připravovat šance spoluhráčům v útoku. Ať už bude hrát Kessel s kýmkoli z nich, bude se těšit ze souhry s jedním z nejlepších centrů současnosti.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jedinou otázkou zůstává, kdo to bude? Dokonce i centr Chicaga Jonathan Toews na tuto otázku odpověděl s velkou chutí. „Snad jim to nebude fungovat,“ vtipkoval, „protože jinak jsme ve velkých problémech. Je to ohromná dávka šikovnosti a talentu, ať už bude Kessel hrát s jedním nebo s druhým.“
„Je to úžasná představa, co může takový čistý přírodní střelec dokázat po boku hráčů, kteří umí vodit a kontrolovat puk jako Malkin nebo Crosby,“ dodal kapitán posledních šampionů Stanley Cupu z Chicaga.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Maple Leafs vyměnili Kessela do Pittsburghu za mladé talenty Kasperiho Kapanena, Nicka Spalinga, Scotta Harringtona a první a třetí volbu v draftu 2016. Javorové listy se také zavázaly doplácet na Kesselovu mzdu 1,2 miliónu dolarů ročně. Jejich bývalý hokejista má smlouvu až do konce sezóny 2021-22.
Noví spoluhráči se na vyhlášeného střelce v Pittsburghu těší. „Samozřejmě bych rád hrál s Philem,“ nechal se slyšet Malkin. „Znám ho jako výborného střelce. Hodně rád dává góly. V každém utkání po ledě létá. Umí všechno. Myslím si, že pokud bude hrát vedle Sida, může vstřelit minimálně padesát branek.“

Stejně sdílný byl i Crosby. „Jsem si jistý, že si s ním v určitých fázích přípravného kempu zahrajeme oba. Každý je nadšený, že je Phil naším novým spoluhráčem. Všichni víme, jak dobrým hráčem je, když se opře do puku před brankou. Bez ohledu na to, s kým bude hrát, vygeneruje určitě hodně ofenzivy.“
Trejd vyplynul z další špatné sezóny Toronta, které se začalo poohlížet po výměnách veteránů a zisku draftových voleb, představujících mladé hráče. Mužstvo prochází přestavbou jak na funkcionářských postech, tak v samotném kádru. Pittsburgh se už nějakou dobu snaží o totéž, trenéra i generálního manažer tu vyměnili relativně nedávno.
Crosby ocenil nové tváře, ale jinak vyslovil stávajícímu týmu důvěru. „Stále věříme lidem, které tady máme. Jim Rutherford nám jen vyslal vzkaz připojením nových chlapů, ale jinak jádru mužstva věří. Snad nás to namotivuje od samého začátku sezóny a pomůže nám to najít cestu k vítězství,“ dodal kapitán Pens.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -