- Reklama -

Crosby oslaví třicáté narozeniny se Stanley Cupem, zúčastní se hned dvou velkých akcí

- Reklama -

Oslavu třicátých narozenin si zpříjemní Stanley Cupem. V pondělí 7. srpna oslaví kanadský hokejista kulaté narozeniny a na stejný den dostane do péče stříbrný pohár, který se spoluhráči před několika týdny vybojoval. Sidney Crosby ho předvede hned na dvou místech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Začne účastí na oslavách založení města Halifax, což je nedaleko jeho rodiště Cole Harbour v Novém Skotsku. Průvod je naplánován na devátou hodinu ranní. Pak nasedne do letadla a po krátkém pětasedmdesátiminutovém letu se přesune do Rimouski v Quebecu, kde hrál v letech 2003-05 juniorskou Quebec Major Junior Hockey League. Zdejší přehlídka je naplánována na 13:15.
„Zdá se to být ten nejlepší způsob, jak se o Stanley Cup podělit s co největším počtem lidí,“ říká Paul Mason, jeden z občanů Cole Harbour a současně Crosbyho trenér z dětství, jenž pomáhal všechno organizovat. V Cole Harbour už slavný hokejista předvedl Stanley Cup v letech 2009 a 2016. Letos padla volba na Halifax.
„Lidé z Cole Harbour se mohou snadno taky zúčastnit,“ věří Mason. „Současně nabídne pohár lidem ze sousedství, protože i na ně má ohromný vliv.“
Greg Hayward, šéf oslav v Halifaxu, věří, že Crosbyho účast s pohárem přitáhne velký zájem lidí. Očekává se návštěva kolem padesáti tisíc. Běžně chodívá na tuto událost kolem 25-35 tisíc lidí.


Akce díky Crosbyho účasti budí velký zájem. Hayward přiznal, že se jí dostane velké podpory ze strany firmy Tim Horton’s, která sponzoruje Crosbyho a Halifax Mooseheads, místní juniorský tým. Slavnosti se zúčastní také Lindell Wigginton, mladý basketbalista z Nového Skotska, který letos vyhrál s Kanadou Mistrovství světa v basketbalu devatenáctiletých.
„Sidney přitahuje lidi, jeho největším přáním je dostat sem co největší množství lidí,“ říká Hayward. „Doprava bude zřejmě maximálně ucpaná, ulice budou plné. Určitě to bude zábavná show.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Teprve v sobotu se dotáhla myšlenka předvést Stanley Cup také v Rimouski. „Byl to Sidův nápad,“ řekl Sarah Leblond, ředitel pro komunikaci a komunikaci Rimouski Oceanic. „O té možnosti jsme se dozvěděli v sobotu ráno. Sidney pak všechno zkontroloval, zamluvil letenky a všechno v průběhu dne potvrdil. Od té doby je to fofr, děláme všechno pro to, aby se oslava stihla.“
Pro Crosbyho to bude první návštěva Rimouski od roku 2005. „Pro zdejší lidi je to ohromná příležitost,“ říká Mason. „Byl to jeho domov po několik juniorských let.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -