- Reklama -

Crosby po necelých dvou a půl letech třígólový. Hattrickem skolil Ottawu

- Reklama -

Sidney Crosby se vrací do formy, v posledních zápasech znovu pravidelně boduje. Od 12. ledna bodoval v osmi utkáních v řadě (8+6), v úterý proti Ottawě zářil jako za svých nejlepších let. Kapitán Pens nastřílel po necelých dvou a půl letech hattrick (12. říjen 2013, Tampa Bay) a významnou měrou (3+1) pomohl k Pittsburghu zvládnout těžký zápas s Ottawou. Penguins zvítězili na domácím ledě po divoké přestřelce těsně 6:5.
Hattrick byl navíc čistý. Tři Crosbyho trefy šly po sobě v čase 26:10, 36:45 a 46:40, nerozdělil je žádný jiný gól ani domácího a dokonce ani hostujícího týmu. Crosby tak dostal svůj brankový zápis už na 20 přesných zásahů a skóroval v každém z posledních osmi domácích utkání Pittsburghu. Penguins momentálně válí, vyhráli počtvrté v řadě a od 6. ledna prohráli jen jednou v základní hrací době.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsou večery, kdy cítíte, že máte tunu šancí a nic vám neprojde. Proměnit jich několik je krásné zvlášť v takovém zápase, kdy padne hodně gólů, a vy víte, že vaše poslední trefa může být rozdílová,“ řekl šťastný kapitán vítězného týmu.
Šest vstřelených gólů je sezónním maximem Pens. Dosáhli ho znovu před vyprodanou halou. Consol Energy Center hlásil vyprodáno 403. utkání v řadě. Chris Kunitz zaznamenal gól a dvě nahrávky, Kris Letang gól a jednu nahrávku, poslední trefu obstaral Matt Cullen. Nejproduktivnější hráč Pittsburghu Jevgenij Malkin si připsal dvě asistence.
Důležité také bylo, že brankář Marc Andre Fleury zvládl trochu nepovedený začátek, kdy ve 24. minutě lovil puk za svými zády už počtvrté, a zbytek zápasu dochytal bez chyb. Nakonec si připsal 18 zákroků.
Na druhé straně se postaralo o pět branek Senators pět různých hráčů. Craig Anderson ve svatyni hostů byl výrazně vytíženější než Fleury, vedle šesti puků, které mu prošly za záda, dalších 38 střel domácích zlikvidoval. „Anderson byl dnes excelentní,“ pochválil svého brankáře přes konečnou porážku trenér Sens Dave Cameron.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Pro Pittsburgh je důležité, že se mu vrací do formy kapitán. Fanoušci Crosbyho za letošní průměrné výkony na All-Star Game nenominovali, nedočkal se dokonce ani jak náhradník za zraněného Alexandra Ovečkina. O to víc času měl během několika dnů volna zregenerovat síly. S novým trenérem Mikem Sullivanem mu to zatím klape, kouč mu prý poradil, ať chodí víc před bránu.
Crosby se tak s osmi přesnými zásahy během ledna dělil o post nejlepšího střelce NHL za tento měsíc. A spoluhráči doufají, že už to tak zůstane. „Myslím, že dělá stejné věci. Chodí do stejných míst, jen mu to tam víc padá. Na ledě je pro každého důležité sebevědomí. Když se mu začne dařit, začne se dařit i nám ostatním,“ věří spoluhráč Chris Kunitz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -