- Reklama -

Crosby se označil za viníka proher. Čísla jeho slovům nahrávají

- Reklama -

Fanshop týmu
Sidney Crosby si sypal popel na hlavu a za hlavního viníka nejdelší série proher Penguins za posledních osm let označil sebe.
Po poslední ztrátě 0:5 na ledě San Jose předstoupil k novinářům a ukázal prstem na svou osobu.
„Všichni chceme uspět a dělat věci správně. Myslím, že víme, co to obnáší,“ řekl v sobotu kapitán Tučňáků. „Házím to ale na sebe. Já musím jít příkladem. Za této situace, kdy jsme dole a prohráváme, potřebujeme silné výkony a velká vystoupení. A já je nepředvedl. Takže je to na mě.“
Fanda NHL
Pittsburgh, který šestkrát za sebou odcházel z utkání bez bodu, se potýká s hromadou zranění, nepřesvědčivými výkony v bráně a absencí gólů z hole několika hráčů.
Během probíhající šňůry proher Crosby zaznamenal jen jeden bod (1+0) a ve statistice +/- minus osm bodů.
„Nikdo z toho nemá radost. Je to těžké,“ pokračoval 32letý Kanaďan. „Dostali jsme se do toho sami, v zápasech nestíháme a puky nám nejdou naproti. A to není dobrá kombinace.“
Minulou sezónu, kdy skončil Crosby v hlasování o nejužitečnějšího hráče soutěže na druhém místě, zaznamenali Pens ve hře 5-5 během jeho přítomnosti na ledě skóre 82-43. V tomto ročníku naopak Pittsburgh s Crosbym ve hře více branek inkasuje než dává (25-28).
Tato statistika se zhoršila po 14. lednu, kdy se hvězdný forvard vrátil do sestavy po operaci a 28zápasové absenci.
„Myslím, že bojujeme. Ale když prohráváte, musíte přidat. Když na to přijdeme, vše zase půjde dobře,“ věří opora Tučnáků.
Penguins budou mít příležitost prolomit nepříznivou sérii už v úterý proti Ottawě, jednomu z nejhorších celků ligy.
„Toto jsou důležitá utkání,“ dodal Crosby. „Chceme předvést to nejlepší, ať už jde o dávání gólů nebo nezakopávání o puky.“

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -