- Reklama -

Crosby se popral s Dubinskym, hrdinou večera byl jeho soupeř

- Reklama -

Když shodí hvězda NHL rukavice, je z toho vždycky událost. Sidney Crosby absolvoval ve čtvrtek svou šestou bitku v nejslavnější hokejové soutěži a nevedl si v ní špatně. Radost po utkání měl ale nakonec jeho soupeř. Brandon Dubinsky vstřelil dvě minuty před koncem vítězný gól, upravil stav na konečných 2:1, a byl vyhlášen první hvězdou večera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K šarvátce obou hvězdných hokejistů došlo na začátku 15. minuty druhé třetiny. Dubinsky se proti Crosbymu rozjel a atakoval jej u mantinelu. Bohužel po odehrání kotouče a nejspíš s cílem trefit hlavu. Kapitán Pens naštěstí stihl včas uhnout.

K bitce došlo za stavu 1:1 a Consol Energy Center za ní svého oblíbence odměnil ovacemi a skandováním Crosbyho jména. Oba kohouti odešli na trestnou lavici s pětiminutovým trestem.
„Crosby je nejlepší hráč na světě,“ řekl k incidentu centr Columbusu Ryan Johansen. „Když ho trochu rozhodíte a nedovolíte mu hrát jeho hru, což právě Dubinsky dneska dokázal, je to skvělé. Myslím, že to byl jeho určitě nejlepší zápas v téhle sezóně, byl důležitým faktorem našeho vítězství,“ pochválil spoluhráče Brandona Dubinskyho.
Sidney Crosby shodil rukavice poprvé od play off 2012, kdy se utkal s lídrem Philadelphie Claudem Girouxem. Ke čtvrtečnímu rohovnickému duelu s Dubinskym toho moc neřekl, omezil se na hodnocení, „že to vlastně ani nebyla moc bitka“.
Trenér Penguins Mike Johnston to tak neviděl. Pěstní souboj byl podle něj jednou z možností Pittsburghu, jak uchopit do rukou vývoj zápasu, kterou však domácí nevyužili. Stejně tak přesilovku ze závěru utkání, kdy seděl na trestné lavici Kevin Connauton za podražení Brandona Suttera. Místo aby Tučňáci v početní výhodě udeřili, naopak inkasovali.
Fjodor Tjutin zachytil chybnou rozehrávku, postrčil puk podél mantinelu Mattu Calvertovi, který se natlačil až před bránu a vystřelil. Jeho pokus ještě Marc Andre Fleury vyrazil, na dorážku Dubinskyho už byl ale gólman Pens krátký. Domácí už na tento okamžik nedokázali reagovat a z utkání odešli poraženi.

„Sidova bitka přišla na konci třetiny, ale pořád jsme z toho mohli vytěžit,“ zlobil se trenér Johnston. „V oslabení tří proti pěti odvedli naši bránící hráči výbornou práci, ubránit pět na tři je náročné. Hráli jsme tak v posledních zápasech víckrát. Daří se nám v téhle situaci, ale stejně si myslím, že bychom z toho měli pro sebe vytěžit víc.“
Foto: Icon Sportswire
Crosby a Dubinsky se v lásce příliš nemají

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -