- Reklama -

Crosby vstřelil dvě branky během 52 vteřin, Pens na ledě Washingtonu ukořistili první výhru

- Reklama -

Pittsburghský kapitán Sidney Crosby na počátku prostřední části v rozmezí pouhých 52 vteřin dvakrát překonal Bradena Holtbyho. Washington sice dvoubrankový náskok smazal, o což se jednou trefou postaral i Alexandr Ovečkin, ale z výhry 3:2 se díky brance Nicka Bonina radovali Tučňáci.
„Takhle to občas chodí. Chvíli se netrefíte, a pak vám tam pár puků spadne,“ popsal své zásahy Crosby, zvolený druhou hvězdou zápasu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Po celý večer byl hrozbou. Byl nebezpečný a útočil,“ chválí svého spoluhráče útočník Matt Cullen.
Slova obdivu na adresu kanadského centra přidal i Patric Hörnqvist, jenž se asistencemi podílel na obou Crosbyho gólech.
„Týmu přináší spoustu věcí, i když se pokaždé neprosadí. Dodává nám hodně síly a sebevědomí. Je naším lídrem a nejlepším hráčem,“ nepochybuje třicetiletý Švéd.
Série mezi Pittsburghem a Washingtonem je primárně o souboji Crosby vs. Ovečkin (viz ZDE).
„Jedná se o výjimečné sportovce, hledají velké momenty a zužitkovávají je. Jsou to výjimeční hráči,“ tvrdí o nich trenér Capitals Barry Trotz.

Vítěznou trefu Pens v 53. minutě obstaral Bonino, když si na modré čáře skvěle najel mezi dva washingtonské obránce, unikl jim a ocitl se tváří v tvář Holtbymu, jehož přesnou střelou překonal.
„Ukrást zápas na jejich ledě a získat tak doma výhodu zápasu na víc je úžasné. O to samé se pokusíme i ve druhém mači,“ řekl Bonino, jenž se dočkal ocenění první hvězdy večera.
„Bones je tím hráčem, když jde o všechno. Nejlepší hokej předvádí v nejdůležitějších duelech. Máme na soupisce hodně hráčů, o kterých můžeme říct to samé,“  nepochybuje kouč Pittsburghu Mike Sullivan.

Caps svého oponenta přestříleli 35:21.
Penguins dokázali přestát závěrečný tlak Washingtonu, při němž si komentátor Mike Emrick málem vyřval hlasivky (viz ZDE).
„Na chvíli jsem ztratil puk z dohledu. Neměl jsem hokejku, tak jsem se snažil předvést pár zákroků. Byla to zábava,“ prohlásil gólman Pens Marc-Andre Fleury.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Podle mě můžeme hrát lépe. Dokonalé zápasy neexistují. Přečkali jsme jejich nápor. Jsme šťastní, že jsme uspěli, ale odehráli skvělé utkání a moc dobře si uvědomujeme, že se také zlepší, takže na to musíme odpovědět,“ nastiňuje scénář sobotního mače Bonino.
Na těžký boj je připraven i kapitán Washingtonu Ovečkin.
„Nebude to jednoduché, obzvlášť proti úřadujícím vítězům Stanley Cupu. Musíme určovat hru. Od první až do poslední minuty musíme učinit prohlášení,“ uzavírá ruský střelec.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -