- Reklama -

Čtveřice veteránů, která by mohla před uzávěrkou přestupů změnit působiště

- Reklama -

Dne 26. února nastane uzávěrka přestupů v NHL a generální manažeři napříč celou ligou se budou snažit vytvořit ve svém týmu vhodný mix hokejových dovedností a zkušeností.
Zde jsou čtyři veteráni, kteří stále dovedou být platnými hráči a před uzávěrkou přestupů pravděpodobně změní své působiště.

RADIM VRBATA – FLORIDA PANTHERS

Embed from Getty Images
Šestatřicetiletý veterán má v této chvíli problém se střílením branek, přesto může být skvělou posilou pro klub, jenž postoupí do vyřazovacích bojů a bude potřebovat rozšířit základnu svých střelců.
Přestože Vrbatu v letošní sezóně trápí zranění a v jedné formaci nastupuje s ne tak ofenzivními hokejisty Denisem Malginem a Connorem Brickelyem, dokázal nasbírat 13 bodů ve 32 zápasech.
Pokud Vrbatu postavíte do druhé útočné formace s útočně laděnými hokejisty, může být právě on ten typ veterána, kterého kluby potřebují.

ANTOINE VERMETTE – ANAHEIM DUCKS

Embed from Getty Images
Kanadský hokejista má už pětatřicet let, ale i tak dokáže být stále velmi platným hráčem, jenž dokáže vyhrávat důležitá vhazování a střílet klíčové góly.
Tento veterán už ví, jak chutná úspěch. V roce 2015 byl před uzávěrkou přestupů poslán do Chicaga, se kterým došel až na vrchol a vyhrál Stanley Cup. V onom playoff zaznamenal sedm bodů ve 20 zápasech.
Jeho největší předností je umění vyhrávat puky při vhazování. V letošní sezóně vyhrává 60% vhazování a jeho kariérní průměr v této statistice činí skvělých 56,8%.
Anaheim se možná dokáže probojovat do playoff a tak je možné, že Vermettea nebude chtít pustit jinam. Pokud se však k tomuto kroku rozhodne, zájemců bude jistě více než dost.

JOHNNY ODUYA – OTTAWA SENATORS

Embed from Getty Images
Další hráč, jehož jméno se objevuje stále častěji v souvislosti s uzávěrkou přestupů, je šestatřicetiletý Johnny Oduya. Ten se stále prezentuje jako spolehlivý a hlavně levný obránce, který může být skvělou volbou pro generálního manažera, jenž potřebuje vnést stabilitu do svých obranných řad.
Během 37 zápasů v dresu Senators zaznamenal Oduya velmi slušná čísla. Připsal si šest bodů a v tabulce +/- vykazuje hodnotu -4. To na jeho průměrný icetime, který je pod 17 minut, není špatné.
Tyto statistiky nejsou nijak ohromující, ale nesmíme zapomínat, že tento zadák může do týmu přinést své vůdcovské kvality a také bohaté zkušenosti ze 106 utkání v playoff.

- Reklama -

THOMAS VANEK – VANCOUVER CANUCKS

Embed from Getty Images
Rakouský veterán přišel do Vancouveru před touto sezónou a podařilo se mu zde pookřát, když nastřílel už 13 branek a přidal 19 asistencí během 45 zápasů.
Je na nejlepší cestě k dosažení zhruba 58 bodů, což by byl nejlepší výsledek od sezóny 2013/14, kdy v dresu Sabres zaznamenal 68 bodů. Jeho cena roste s každým uplynulým týdnem.
Samozřejmě, že třiatřicetiletý Vanek těží ze spolupráce s Brockem Boeserem, který je jedním z nejlepších mladých hokejistů v lize, ale i on sám zasloužilý hráč přispívá svým dílem.
Skvělá střela, tah na branku a šikovné ruce dělají z Vaneka vhodnou posilu pro každý tým, který potřebuje vylepšit svoji ofenzívu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -