- Reklama -

Čtyřbodový Vrbata a tříbodový Hanzal vyhnali Bishopa z branky Lightning

- Reklama -

V minulé sezóně se ve Vancouveru trápil a vypadalo to, že jeho kariéra v NHL se pomalu chýlí ke konci. Nakonec dostal roční smlouvu tam, kde to dobře znal a ve Phoenixu zatím prožívá docela dobrou sezónu. Kojoti sice opět bojují o každý bod a často prohrávají, Radim Vrbata nicméně patří k jejich nejlepším hráčům.
Dokázal to také v sobotu, kdy čtyřmi body (1+3) výrazně přispěl k vítězství Yotes nad Tampou Bay. Vrbata si tím vyrovnal osobní rekord, víc než čtyři body za zápas nikdy nenasbíral. K výhře 5:3 hodně pomohl také Martin Hanzal, vyhlášený za tři body (1+2) první hvězdou večera. A neztratil se ani Ondřej Palát, který mírnil prohru Blesků gólem a asistencí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Smutným hrdinou večera byl Ben Bishop. Americký gólman inkasoval v brance Tampy Bay za první dvě třetiny pět gólů ze 17 střel a musel být vystřídán. Hned první a druhý gól si musel vyčítat, oba dostal na bližší tyč, kterou si určitě mohl lépe pohlídat.
„Asi to nečekal,“ řekl Vrbata, který mu po objetí brány vstřelil druhý gól. „Když na něj jedete, není moc času se dívat, kam vystřelíte. Tobi ho zmáčkl poprvé a já podruhé. Stříleli jsme. Dali jsme mu pár gólů, které obvykle nepouští. Proto je bereme.“
Vrbata asistoval už u prvního gólu, nahrávku si pak připsal i u třetí trefy Micheala Stonea, kde asistoval také Martin Hanzal. Nádherným způsobem pak oba Češi vyřešili pátý gól, kdy Vrbata trpělivě podržel puk a poslal ho Hanzalovi do vyložené pozice před prázdnou brankou.
Vystřídáním Bishopa po druhé přestávce střelnice domácích skončila. Hosté byli přitom mnohem aktivnější, ze 48 pokusů ale proměnili v gól jen tři. Mike Smith se činil a 45 puků z hokejek hráčů Lightning úspěšně zlikvidoval. Důležitým momentem utkání byly ubráněné přesilovky. Kojoti ubránili čtyři z pěti početních výhod hostů, včetně jedné dlouhé čtyřminutové.
„Byl to pro nás důležitý okamžik, to určitě,“ řekl trenér Jon Cooper. „Naše přesilovka je celý rok docela dobrá, ale tohle zrovna nebyl ten případ. Už ta po minutě a půl utkání nefungovala. Trochu to udalo tón celé první třetině…“
Velkou radost měl v sobotu Christian Fischer, střelec čtvrté branky domácích. Devatenáctiletý útočník byl těsně před utkáním povolán z farmy ke svému premiérovému utkání v NHL a hned v něm vstřelil z první střely gól. Celá rodina pochopitelně nechyběla v hledišti.
Pět vstřelených gólů je vyrovnaným maximem Arizony v této sezóně. Radim Vrbata srovnal v sobotu krok s Teemu Selännem na desátém místě klubového žebříčku nejlepších střelců.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -