- Reklama -

Dacjuk poprvé od operace trénoval s Red Wings

- Reklama -

Pavel Dacjuk je zpátky na ledě s týmem z Hockeytownu. Jelikož se teprve vrací do tempa, strávil na něm poloviční dobu než ostatní jeho spoluhráči. Po tréninku se cítil dobře, zároveň ale přiznal, že má před sebou ještě hodně práce, pokud se chce dostat do své obvyklé formy.
„Cítím se sice lépe, než když jsem začínal bruslit, ale bylo hodně těžké držet tempo s ostatními. Všichni jsou ohromně rychlí,“ popisuje centr Red Wings. „Cítím se teď na ledě mnohem jistěji, ale momentálně ještě nejsem na návrat připravený,“ doplňuje.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ruský reprezentant, jenž patří k nejšikovnějším útočníkům v NHL, podstoupil 26. června operaci pravého kotníku a lékaři prorokovali, že by se mohl vrátit do hry zhruba v polovině listopadu a nic na tom nemění ani Dacjukova přítomnost na pondělním tréninku Detroitu.
„První trénink s týmem je vždycky hodně těžký. Všude jste poslední,“ přiznává sedmatřicetiletý rodák z Jekatěrinburgu. „Potřebuji víc takových tréninků s týmem, držet krok a nabudit se.“
Přesné datum jeho návratu mezi mantinely NHL zatím nebylo stanoveno, ale Dacjuk je především šťastný, že může trénovat s Red Wings. I na jeho spoluhráčích bylo vidět, jakou mají radost, že ho po tak dlouhé době vidí mezi sebou na ledě.
„Bylo to skvělé,“ míní švédský zadák Niklas Kronwall. „Vždycky máme dobrý pocit, když je Pavel s týmem. Bylo úžasné vidět ho s námi opět trénovat,“ dodává na závěr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -