- Reklama -

Dacjuk se po návratu do Ruska upsal Petrohradu

- Reklama -

Vynikající ruský hokejista Pavel Dacjuk, který opustil NHL rok před vypršením kontraktu s Detroitem, podepsal s Petrohradem dvouletou smlouvu, jejíž finanční náležitosti nebyly oznámeny. Nastupovat bude se svým tradičním číslem třináct. Zprávu včera oficiálně potvrdilo vedení SKA na svých webových stránkách.
Rodák z Jekatěrinburgu působil v zámoří od roku 2001 a nikdy nehrál jinde než v Detroitu, který ho draftoval v roce 1998 až v šestém kole ze 171. pozice. Když Dacjuk v polovině června oznámil, že kapitolu svého hokejového života s nadpisem National Hockey League pokládá za uzavřenou a vrací se do vlasti, zůstal Detroitu na krku poslední rok jeho kontraktu za 7,5 mil. dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rudým křídlům se pak těsně před draftem podařilo práva na Dacjuka vyměnit. Partnera k jednání našel generální manažer Ken Holland v šéfovi Arizony Johnu Chaykovi, který se naopak potřeboval zvednout nad ohlášenou platovou podlahu ve výši 54 miliónů dolarů. Coyotes se při Dacjukově výměně posunuli o čtyři místa v draftu (z 20. na 16. pozici), do Detroitu ještě poslala útočníka Joea Vitaleho a výběr v letošním druhém kole.
https://twitter.com/NOTNHLTonight/status/751483029235851265
Od roku 2001 odehrál sedmatřicetiletý centr v základní části NHL 953 utkání. Díky 918 bodům (314+604) mu patří šestá příčka v historických klubových tabulkách, mezi střelci je sedmý. Dacjuk opouští NHL jako dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, tituly získal v letech 2002 a 2008.
Ve své soukromé sbírce má navíc čtyři Lady Byng Trophy za gentlemanské chování a tři Selkeovy trofeje pro nejlépe bránícího útočníka. Na mezinárodní scéně se může pochlubit kompletní sbírkou medailí z mistrovství světa a bronzem z olympiády v Salt Lake City 2002.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -