- Reklama -

Dallas postrádá Hemského rychlost. K návratu na led by mohlo dojít už brzo

- Reklama -

Hodně dlouho čeká na možnost znovu naskočit do letošní rozjeté sezóny Aleš Hemský. Český útočník odehrál v letošním ročníku jediný zápas, pak podstoupil operaci kyčle a od té doby rehabilituje. Podle vlastních slov už se cítí lépe, bez potíží bruslí a jeho návrat na led se blíží.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nemáme přesný cíl, ale cítím se skvěle a myslím, že mohu být zpátky velmi brzo,“ věří pardubický odchovanec. „Před nějakou dobou jsem začal pomalu bruslit, nyní už bruslím rychleji a začínám trénovat. Je to jen otázka času.“
Do Dallasu přišel v roce 2014, hlavně v první sezóně se tu ale moc nepředvedl. V ročníku 2014-15 nasbíral v 76 utkáních jen 32 bodů a Hemského výkony byly hodnoceny rozpačitě. Loni odehrál 75 zápasů s vizitkou 39 bodů (13+26).
Svoje místo nakonec našel ve formaci s krajanem Radkem Faksou a Francouzem Antoinem Rousselem. Třetí útok se stal hlavně ve druhé polovině sezóny poměrně stabilní údernou silou Stars s velmi vyrovnanými výkony. Slušně se mu dařilo i v play off.
„Porozuměl, jaké výkony od něj očekáváme. Myslím, že hrál velmi dobře,“ říká k výkonům Hemského trenér Lindy Ruff. „Ten útok byl posledních šest týdnů sezóny pravděpodobně naším nejlepším útokem vůbec. Stal se dobrým obousměrným hráčem, jeho rychlost a výkony na přesilovce byly nezastavitelné. Je naším důležitým článkem,“ dodal k Hemskému.

Právě jeho rychlost a schopnost tvořit z pravého křídla hru v letošní sezóně Dallasu chybí. „Ano, taky myslím,“ říká Lindy Ruff. „Začali jsme ročník bez něj, bez Mattiase Janmarka, bez Codyho Eakina, to už vás zasáhne. On je jedním z našich nejrychlejších hráčů v týmu.“
Naštěstí to vypadá, že k návratu do hry by mohlo dojít už brzo. „Už jsem měl dřív několik operací a vždycky jsem se v pořádku vrátil, takže budu v pohodě,“ věří Hemský. „Konec loňské sezóny jsem si užil, moje role mě bavila. Vím, že se můžu vrátit. Tvrdě jsem pracoval, abych byl tam, kde dnes jsem, takže se těším.“
Ani trenér zatím nemá ponětí, kdy by mohl být český útočník zpátky ve hře, nicméně věří, že dlouho to trvat nebude: „Vím, že se cítí dobře, to je dobré znamení,“ uzavírá Ruff.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -