- Reklama -

Dallas si utahuje z Winnipegu

- Reklama -

Na úterním utkání, kdy Dallas Stars hostili celek Winnipegu, si domácí tým udělal poměrně originálním způsobem legraci z domovského města klubu Jets. Na velké informační tabuli, umístěné pod střechou dallaské arény, se v průběhu utkání ukázal soupis s názvem „10 důvodů, proč navštívit Winnipeg“, který obsahoval tyto body:


1. Navštivte zápas s Dallasem
2. Zhlédněte představení Královského baletu Winnipegu
3. Prohlédněte si Letecké muzeum
4. Zkuste vyhledávat Googlem
5. Google stále hledá …
6. Je to těžší, než jsme si mysleli
7. Byli jste někdy v Tim Hortons? (kanadskoamerická síť rychlého občerstvení)
8. …
9. Máte nějaké návrhy?
10. Navštivte raději Vancouver
Dallas se tímto vtipem zřejmě snažil narušit koncentraci Jets, ale tentokrát s nulovým výsledkem – Winnipeg se nenechal rozhodit a porazil Stars 5:2. Není to poprvé, kdy se hlavní město kanadské provincie Manitoba stalo terčem různých vtipů.
Krátké narážky na Winnipeg můžeme najít v populárním seriálu Simpsonovi, v TV sérii The Office (Kancl) nebo v komedii Get Smart (Dostaňte agenta Smarta). Z Winnipegu pocházející kapela Weakerthans si do svého domovského města také lehce šťouchla skladbou One Great City, jejíž refrén obsahuje slogan I hate Winnipeg (nenávidím Winnipeg).
I přes řadu ironických poznámek, z nichž asi ta nejznámější pochází z pera scénáristy The Simpsons: „Nyní vjíždíte do Winnipegu – my jsme se tu narodili, jaká je vaše výmluva?“ je Winnipeg hezkým městem s bohatou historií a krásnou přírodou.
Především v zimě nabízí metropole spoustu sportovních aktivit. V každé čtvrti najdete minimálně dvě venkovní kluziště a navíc můžete bruslit na zamrzlých jezerech a řekách. V létě zde panují příjemné teploty s minimem srážek, což u ostatních kanadských měst v tomto zeměpisném pásmu není pravidlem.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -