- Reklama -

Safin se upsal Edmontonu! Do NHL míří Čech s ruským občanstvím

- Reklama -

Český forvard Ostap Safin udělal významný krůček na cestě do neslavnější hokejové ligy. S devatenáctiletým odchovancem pražské Sparty podepsali v úterý tříletý nováčkovský kontrakt Edmonton Oilers.


Safin momentálně působí v juniorské QMJHL, v níž během 56 zápasů této sezóny nasbíral 53 bodů (24+29). V dresu Saint John Sea Dogs byste v tomto ročníku produktivnějšího hráče nenašli.
Rodáka z Prahy si mohou fanoušci pamatovat i z letošního mistrovství světa juniorů, na němž zaznamenal tři body za gól a dvě asistence.


Ostap Safin má ruské kořeny a ze své rodiny se jako jediný narodil v České republice. Přestože na mezinárodních akcích reprezentuje Česko, má stále také občanství Ruské federace.
Na loňském draftu jej Oilers draftovali ve čtvrtém kole z celkového 115. místa.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -