- Reklama -

Další dva roky se Žraloky. Hertl má novou smlouvu

- Reklama -

V zámoří nazývají takové smlouvy „přemosťovací“. Objevují se po vypršení nováčkovského kontraktu a posouvají vztahy mezi organizací a hráčem jen o relativní kousek, protože po jejich skončení patří hráčova práva i nadále klubu.
Stejně jako v případě Tomáše Hertla, protože i on bude na základě dnes uzavřené dohody za dva roky stále ještě členem San Jose Sharks. Na jeho účtu ovšem mezitím přibyde šest miliónů dolarů.
Slávistický odchovanec zatím za tým z Kalifornie nastoupil k rovné dvoustovce zápasů, v průměru bodoval v každém druhém. Nováčkovskou sezónu 2013-14 rozjel na výbornou, jenže potom přišlo zranění, takže absolvoval pouze 37 startů, v nichž zaznamenal 15 gólů a 10 asistencí. V dalším ročníku nechyběl v sestavě ani jednou, z maximálního nasazení ovšem vytěžil pouze 31 bodů (13+18). Letos odehrál 81 utkání s bilancí 21+25, bohužel kvůli zranění kolena musel vynechat – až na dvě – všechna finálová střetnutí s Pittsburghem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -