- Reklama -

Další Jágrovi spoluhráči pod smlouvou. Trocheck na šest, Demers na pět let

- Reklama -

Generální manažer Floridy Tom Rowe nekončí. Sdělovací prostředky na nás dál z tábora Floridy chrlí jednu zprávu o uzavřených kontraktech za druhou. Tentokrát jsme se dozvěděli, že Panthers podepsali na šest let útočníka Vincenta Trochecka (na snímku) a na pět let obránce Jasona Demerse. První hráč navazuje na tři roky dosavadní spolupráce, další přichází jako posila z Dallasu.
Osmadvacetiletý Demers má za sebou osm let v NHL. Šest let strávil v San Jose, poslední dva roky byl v Dallasu. Měl by patřit do první obranné čtyřky, odkud Rowe poslal pryč Gudbransona s Kulikovem. S Campbellem se nedokázal dohodnout na prodloužení spolupráce, takže si našel práci na trhu volných hráčů. Nyní vzniklé díry zaplňuje novými jmény.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Tým Panthers se mi vždycky líbil, hlavně jejich mladé jádro, když jsme proti nim posledních několik sezón hráli…“ řekl Demers, jenž podepsal pětiletý kontrakt na 22,5 miliónu dolarů. „Líbí se mi, kam směřují, měl bych zapadnout. Neměl jsem o čem přemýšlet. Chtěl jsem jít někam, kde máme šanci vítězit. Jsem obrovsky spokojeným, že půjdu tímhle směrem.“
Vincent Trocheck je dalším kmenovým hráčem Floridy, kterého si klub pojistil na delší dobu. Obránce Aaron Ekblad dostal smlouvu na osm let a 60 miliónů dolarů, Trocheck, jehož nazval Jaromír Jágr nejlepším hráčem Panterů druhé poloviny uplynulé sezóny, má jistotu na šest let. Vydělá si během nich podle zatím neoficiální informace 28,5 miliónu.
To je pořádný posun pro dvaadvacetiletého hráče, kterému právě skončil omezený nováčkovský kontrakt. Rodák z Pittsburghu byl tažen Floridou na draftu 2011 ve třetím kole. Loni byl důležitou součástí mužstva, kde dokázal zaskočit za zraněné centry Alexandra Barkova nebo Nicka Bjugstada, kteří už jsou na Floridě zavedenými veličinami a oba podepsali v posledních dvou letech šestileté smlouvy.
Trocheck nakonec nasbíral v minulé sezóně 53 bodů (25+28) v 76 utkáních, konec základní části vynechal kvůli zlomenému kotníku, který si poranil při blokování střely v utkání s Torontem. Vrátil se do posledního utkání prvního kola play off proti Islanders, kde zaznamenal asistenci.
V sezóně byl pátým nejproduktivnějším hráčem Panthers a třetím nejlepším střelcem. Klub ho za to nyní odměnil průměrným ročním příjmem 4,75 miliónu dolarů. Stejná částka se bude Floridě příštích šest let za Trochecka odečítat z platového stropu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -