- Reklama -

Další návrat. Po Saadovi se vrací do Chicaga také Patrick Sharp

- Reklama -

Také letos Chicago poztrácelo po sezóně několik důležitých hráčů, takže pokračuje v přestavbě a dává šancí mladým hokejistům. Je tu ale i jedna zajímavá akvizice, starší hráč, který se navíc vrací do dobře známého prostředí. Patrick Sharp, vítěz Stanley Cupu z let 2010, 2013 a 2015, podepsal s Blackhawks jednoletou smlouvu na 800 tisíc dolarů.
Pětatřicetiletý veterán strávil v Chicagu deset let, než byl 10. července 2015 vyměněn do Dallasu. Tam odehrál dvě sezóny a nyní se vrací do Větrného města. Blachawks spolu s ním podepsalo také útočníky Tommyho Wingelse (29), Lance Boumu (27), brankáře Jean-Francois Berubeho (25) a obránce Jordana Oesterleho (25).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl to náročný proces, pro mě úplně nová zkušenost, ale možnost vrátit se do Chicaga byla nakonec jednou z těch, kterou jsem nemohl přehlížet,“ řekl Sharp, jenž se zotavuje z operace, kterou absolvoval 28. března.
„Jsem nadšený, moje žena taky. Rodina je šťastná, že se vracíme domů. Chci ale dát jasně najevo, že se vracím hlavně proto, abych pomohl Chicagu na ledě, ať bude má role jakákoli. Vracím se zpět oživit krásné vzpomínky a pomoc týmu vyhrát další Stanley Cup. Proto jdu domů.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Podle TSN si může Sharp vydělat dalších 200 tisíc, pokud splní výkonnostní bonusy za odehrané zápasy. Pro rodáka z Winnipegu je to velký pokles, vždyť v minulé sezóně vydělával 5,9 miliónu dolarů. Podle jeho slov mu jiné týmy nabízely i víc peněz, nikdo ale nemohl přibít ten pocit z návratu do Chicaga. Jeho comeback je v případě Blackhawks druhým v krátké době, vrací se totiž také Brandon Saad z Columbusu.
Oba by měli vyplnit mezery vzniklé ztrátou jiných hráčů. Mají dodat kvalitu i zkušenosti. Chicago vyměnilo obránce Niklase Hjalmarssona do Arizony, levé křídlo Artěma Panarina do Columbusu (za ji zmiňovaného Saada) a ztratilo Mariána Hossu, jemuž nepříjemné kožní problémy ohrožují celou kariéru. Prozatím je jisté, že slovenský forvard vynechá minimálně jednu celou sezónu.

„Samozřejmě jsme s Sharpem dokázali hodně,“ nezapomněl generální manažer Blackhawks Stan Bowman. „Tohle není o ohlížení zpátky. Díváme se vpřed. Patrick byl vždycky výborně trénovaný. Očekávám, že přinese našemu týmu hodně rychlosti. To je hlavní věc, kterou pořád má. Je to výborný bruslař. Ví, jak dostat puk do sítě. Uvolnit se a poslat ránu směrem na branku, to je věc, kterou umí Patrick lépe jiní hráči.“
Loni nasbíral 18 bodů (8+10) ve 48 zápasech. V říjnu prodělal otřes mozku. Když se vrátil, bohužel ho pootřesové symptomy zase na nějakou dobu vyřadily ze hry. Prošel také zraněním kyčle, se kterou musel na konci sezóny na operaci. Lékaři doporučovali čtyř až šestiměsíční klid, Sharp je ale optimista a věří, že už na zářijový kemp by mohl být v pořádku.
„Cítím se docela dobře. Odehrál jsem za život dost, abych poznal, kdy budu fyzicky i psychicky připravený začít sezónu,“ ujišťuje všechny zkušený hokejista.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -