- Reklama -

Další smutný den pro NHL. Colby Cave zemřel ve věku 25 let

- Reklama -

Fanshop týmuMladý útočník Edmontonu Colby Cave zemřel v 25 letech na následky krvácení do mozku, které utrpěl na začátku tohoto týdne. Od úterý bojoval o život v umělém spánku.
Cave se narodil v North Battlerfordu, v NHL debutoval v sezoně 2017-2018 v dresu Bostonu Bruins. Od předminulé sezony patřil Edmontonu, za který ve dvou ročnících nastoupil do 44 utkání a vstřelil tři branky a na jednu přihrál.
„S obrovským zármutkem musíme oznámit, že dnes časně ráno náš Colby zemřel. Obě naše rodiny jsou v šoku, víme ale, že byl Colby milován námi, rodinou a přáteli, hokejovými příznivci a celou hokejovou komunitou. Děkujeme všem za vaše modlitby v těchto těžkých časech,“ zaznělo v prohlášení rodiny.
Cave byl převezen do nemocnice Sunnybrook Hospital v Torontu v noci z pondělí na úterý, přičemž lékaři jej ihned umístili na jednotku intenzivní péče. Tam byl uveden také do umělého spánku. Následovala operace, při níž mu byla z hlavy vyjmuta cysta, která tlačila na jeho mozek a způsobila vážné problémy.
Bohužel již bylo pozdě.

Tahle COOL trička NHL chceš!


O charakteru Cavea svědčí jedna historka z letošní sezóny. V říjnovém utkání Bakersfieldu proti Stocktonu (záložní tým Calgary) se Cave popral s Martinem Pospíšilem, kterého složil jednou parádní ranou.
Okamžitě po utkání se soupeři na Twitteru omlouval. „Tady je Cave. Promiň, kámo. Doufám, že budeš brzy v pořádku,“ napsal na sociální síť. Rivalita nerivalita. Sympatické gesto se setkalo s kladnými reakcemi, ocenil ho mimo jiné i Pospíšil. „Díky. Neboj, budu v pohodě,“ napsal.
„Nikdy si na nic nestěžoval. Když byl mezi zdravými náhradníky, hrál třeba jen šest minut za zápas nebo když jsme ho poslali na farmu, nikdy neřekl ani slovo,“ uvedl ještě před jeho smrtí generální manažer Oilers Ken Holland.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -