- Reklama -

Další tři roky pro Backlunda

- Reklama -

Novou tříletou smlouvu podepsal včera s Calgary švédský útočník Mikael Backlund. Nabídkou na 10,725 miliónu dolarů si Flames pojistili svého hráče i na část doby, kdy by získal status volného agenta bez omezení.
„Chtěl jsem zůstat v Calgary,“ vzkazuje 26letý centr ze svého rodiště ve Vasteras. „Klub, spoluhráči, zaměstnanci – všichni se ke mně chovají skvěle. Připadám si tam jako doma, takže rozhodování bylo snadné. Po dvou kratších smlouvách jsem měl zájem o delší, na tři nebo čtyři roky.“
V předminulé sezóně zaznamenal Backlund 18 branek a 21 asistencí, v té právě skončené získal 27 bodů – víc jak třetinu zápasů ale vynechal kvůli zranění. Na hokejistu draftovaného před osmi lety v prvním kole se to nezdají být vysoká čísla, Švédovým hlavním úkolem ale je znepříjemňovat pobyt na ledě protivníkům, vede checking-line Plamenů.
„Backs je schopný nastupovat proti nejlepším hráčům soupeře, může hrát v obou speciálních formacích, dokáže podržet puk. Plní si defenzivní úkoly,“ vypočítává generální manažer Brad Treliving. „Díky tomu, že tohle všechno zvládá, nemusíme uspěchat zařazení jiných hráčů na pozice, pro které ještě nejsou připraveni. Mikaelova univerzálnost nám dává spoustu možností.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


I přes svůj relativně nízký věk je Backlund druhým služebně nejstarším hokejistou Calgary, déle je v klubu pouze kapitán Mark Giordano. Mladý tým z někdejšího olympijského města letos poprvé od roku 2009 postoupil do play off a Backlund věří, že v dalších letech se to stane samozřejmostí.
„Mužstvo je na dobré cestě, máme tu spoustu nových mladých hráčů. Letos jsme v play off prožili úžasnou zkušenost. Byl to asi můj nejlepší zážitek v NHL a já bych si ho chtěl zopakovat,“ říká.
Sám k tomu určitě přispěje ze všech sil.
„Myslím, že Mikaelovy výkony ještě porostou,“ předpovídá GM Treliving. „Je to inteligentní hokejista, který umí číst hru. Když je na ledě, zlepšují se i všichni kolem něho. Když se vrátil po zranění, nastupoval proti nejlepším hráčům ostatních týmů. Je mu teprve 26, bude ještě růst.“
Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -