- Reklama -

Další ženská na ledě, to snad není možný!

- Reklama -

Na pondělním tréninku před večerním zápasem s Montrealem měli hráči Tampy Bay Lightning nečekanou návštěvu. Na ledě se objevila stříbrná olympijská medailistka ze Soči 2014 Anne Schleperová, která v současnosti obléká dres klubu Minnesota Golden Gophers, hrajícího americkou ženskou hokejovou ligu WCHA.
Schleperová absolvovala s týmem Tampy celou dopolední přípravu a většinu doby byla nasazena k obranné dvojici Eric Brewer a Mark Barberio, podle slov trenéra i hráčů si vedla velmi dobře.


„Anne se na ledě poměrně rychle aklimatizovala a byla hodně aktivní. Překvapila mě především svou výborně zvládnutou prací s holí, dynamikou a pozičním přehledem,“ řekl po tréninku na její adresu kouč Tampy Bay Jon Cooper.
„Nedělám rozdíly mezi mužským a ženským hokejem, sport je jenom jeden a navíc si myslím, že se také díky Anne dostane k aktivnímu hokeji více děvčat, což je pro budoucnost a popularitu celého sportu jen dobře,“ dodává Cooper.
V rámci WCHA je Anne Schleperová už třetí hráčkou, která příležitostně trénuje s týmem NHL. Její spoluhráčka z Minnesoty Hilary Knightová se připravovala na sezónu společně s mužstvem Anaheimu a brankářka Shannon Szabadosová sbírala zkušenosti na trénincích Edmontonu Oilers.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -